Ærespris til Love Shop

Og vinderen er.... Det begyndte med en Grammy i 1991, og på lørdag modtager danmarkshistoriens måske bedste poporkester så pris nummer to, en ærespris for lang, kunstnerisk tjeneste ved årets Danish Music Awards.

På lørdag hyldes poporkestret Love Shop med æresprisen ved Danish Music Awards. På billedet ses Hilmer Hassig (t.v.), som på tragisk vis døde sidste år, Jens Unmack og Henrik Hall (t.h.). Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Larsen/Schiller

På lørdag hylder den danske musikbranche sig og sine i Glassalen i Tivoli ved den årlige Danish Music Awards-uddeling.

Berlingske Tidende kan allerede i dag offentliggøre, at modtageren af aftenens fineste pris, æresprisen, der går til et dansk musiknavn, der har ydet en lang, trofast og kunstnerisk prisværdig indsats, er poporkesteret Love Shop. Dermed skriver de sig ind i den danske musikscenes hellige haller side om side med bl.a. Gasolin’, C.V. Jørgensen og Anne Linnet.

På mange måder er det symbolsk, at musikbranchen i år ærer Love Shop, hvis karriere for mange fans toppede med mesterværket »Go« i 1997. Så sent som i november sidste år mistede den ene af trioens to stiftere, guitarist og producer Hilmer Hassig således livet på tragisk vis ved et trafikuheld på Frederiksberg i København. Derfor kommer prisen til at stå sig som den endelige afslutning på en epoke i Love Shops karriere, som har været sat på hold lige siden sommeren 2004.

Ofte nomineret
Prisen synes ydermere at være afslutningen på en cirkel, der begyndte ved forgængeren til Danish Music Awards, Grammy-uddelingen, hvor Love Shop i første forsøg modtog en Grammy for deres debutalbum »1990«, der blev kåret til årets popudgivelse.

I de mellemliggende år har Love Shop typisk været nomineret til mellem to-fire Grammys/Danish Music Awards, men har måttet sande, at deres begavede popmusik blev skammeligt forbigået. »Til sidst var vi ligeglade med at blive nomineret, for vi vidste jo på forhånd, at vi aldrig fik nogen,« siger Jens Unmack, gruppen medstifter, sanger og tekstforfatter. På den baggrund luner æresprisen endnu mere, forklarer han.

»Ja, det føles rigtig godt at få den anerkendelse, der ligger i prisen. Det er da en kæmpe ære, selv om det ikke rigtig har været vores prisshow tidligere.«

I forrige weekend var bandet minus Hilmer Hassig genforenet ved to, udsolgte støtte/mindekoncerter til fordel for Hilmer Hassigs to efterladte børn. Det var første gang siden deres finalekoncert på Roskilde Festivalen i 2004.

God oplevelse
»Vi var bange for, at det ville føles nostalgisk og alt for sentimentalt at stå der, men det gjorde det ikke. Det var en fantastisk oplevelse, og jeg fik følelsen af, at det var lige så vedkommende at spille »En Nat Blir’ Det Sommer« som for 19 år siden. Det var en kæmpe, positiv overraskelse,« siger Jens Unmack.

Ifølge Unmack gik trioen på stand by pga. uoverensstemmelser omkring banddets fremtidige, kunstneriske retning. I stedet har både han og mundharpespilleren Henrik Hall udsendt plader i eget navn, mens Hilmer Hassig producerede plader for andre og lavede et pladeselskab. »Og faktisk,« fortæller Unmack, »var Henrik Hall meget opsat på, at vi skulle samle Love Shop igen inden Hilmers død. Han har presset meget på, og der var begyndt at ske noget, selv jeg, var ikke længere afvisende. Men vi har aldrig været opløst sådan reelt, for sådan et bandfællesskab er jo som en familie, som man jo ikke bare smider på porten.«

Unmack er stadig ikke afvisende overfor tanker om at spille live som lave ny musik med Love Shop i fremtiden.

»Men,« påpeger han, »der ligger slet ikke nogen konkret plader for nogle af delene. Men oplevelserne i Vega var virkelig revitaliserende, så nu må vi se, hvad der sker,« lyder den kryptiske finalesalut fra Jens Unmack, der udsender sit tredje soloalbum ultimo marts.