Ære og 250.000 kroner til to skuespillere

To danske skuespillere får en af landets største skuespillerpriser og bliver hver en kvart million kroner gladere.

Paprika Steen er en af de to skuespillere, som får en kvart million af Lauritzen-fonden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lauritzen-prisen, der er en af landets største skuespillerpriser, går i år til skuespillerne Paprika Steen og Olaf Johannessen, oplyser Lauritzen Fonden. Sammen med prisen kan de to stikke 250.000 kroner i lommen.

Lauritzen-prisen går på tværs af scenekunsten, film og tv-dramatik. Den bliver hvert år tildelt en mandlig og en kvindelig skuespiller, der har "markeret sig med unikke skuespillerpræstationer enten på teatret, i biografen, i et radiodrama eller i en tv-serie", oplyser Lauritzen Fonden, der står bag prisen.

Prisoverrækkelsen fandt sted på Portscenen i Det Kongelige Teaters Skuespilhus, og i en motiveringstale fra scenen begrundede priskomitémedlem og teaterkritiker Lars Wredstrøm prisen til Paprika Steen med, at hun blandt andet hæver "skuespilkunsten til en højere potens".

Olaf Johannessen fik også fine ord med på vejen, da teaterredaktør- og anmelder Rikke Rottensten begrundede prisen til ham.

- En hypermoderne skuespiller, der stadig behersker det klassiske, men også det fysiske teater, det absurde, det abstrakt-moderne drama, og senest har det vist sig, at evnerne i helt overlegen stil også gælder den elegante komedie, forklarede Rikke Rottensten

Paprika Steen har blandt andet medvirket i film som "Festen", "Den eneste ene", "Elsker dig for evigt", mens Olaf Johannessen blandt andet er kendt fra "Et drømmespil" på Betty Nansen Teatret, "Fobiskolen" på Mammutteatret og "Privatliv" på Grønnegårds Teatret.

Paprika Steen sendte sin veninde og kollega Sofie Gråbøl som stand-in til at modtage prisen, da hun for tiden er til optagelse i Argentina.

/ritzau/