Adam Price: "I øjeblikket bliver Danmark delt af mure af frygt, fordomme og usikkerhed"

Optagelserne er i gang med DRs nye storserie "Herrens veje" , der handler om en dansk præstefamilier, og hvis det står til seriens hovedforfatter Adam Price, må serien godt skabe en dybere forståelse for hvad det vil sige at have en religiøs tro.

Adam Price er hovedforfatter på DRs kommende Tv-serie, der handler om religion. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herrens Veje er som bekendt uransagelige, men hvis det står til Adam Price, skaberen af DRs næste  store dramasatsning, “Herrens Veje”, må den kommende TV-serie gerne bidrage til yderligere dialog om religion og tro i vores hverdag.

»Udover selvfølgelig at fortælle en underholdende historie, vil vi gerne diskutere tro i ‘Herrens veje’. I øjeblikket bliver Danmark delt af mure af frygt, fordomme og usikkerhed. Der bliver bygget fjendebilleder som aldrig før, og der er behov for en dybere forståelse af tro. Ikke bare på tværs af skellet mellem tilhængerne de store verdensreligioner, men også mellem dem der tror og dem der ikke tror,« siger Adam Price i et interview med Berlingske i anledningen af premieren på “Gidseltagningen”, en færdiggjort serie, som Adam Price har været executive producer på, og som har premiere søndag på Kanal 5.

Optagelserne på den endnu ufærdige “Herrens veje” har været i gang siden september sidste år, og serien handler om en folkekirkepræst og dennes familie. Hovedrollerne skal spilles af Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen som forældrene, mens Simon Sears og Morten Hee Andersen spiller de to voksne sønner.

”Herrens Veje” produceres af DR Drama i coproduktion med ARTE France og SAM le Français, et datterselskab til SAM Productions, som står bag den aktuelle serie, ”Gidseltagningen”.

Uden at kunne afsløre konkrete detaljer om seriens handling, siger Adam Price, at serien kommer til at vise, hvordan også danske familier kan blive splittet af religionsspørgsmål.

 

»Religion, som en irrationel men motiverende faktor bag menneskers gerninger, synes jeg er blevet interessant i nutiden, hvor religion er blevet mere politisk end politik,« siger Adam Price, der nævner flygtningeintegration, retten til pigesvømning og forekomsten af halalkød i børnehaver som emner, der viser hvordan religionsmødet tager form i nutidens Danmark.

Seriens producent Camilla Hammerich har tidligere fortalt til dr.dk, at serien arbejder med trosbegrebet “i en bredere sammenhæng, som det, der leder vores vej gennem tilværelsen”.

Konceptuerende instruktør på “Herrens Veje” er Kaspar Munk. Seriens øvrige forfattere tæller  Karina Dam og Poul Berg. “Herrens Veje” sendes på DR1 i efteråret 2017, hvor de første 10 afsnit bliver vist. Anden sæson sendes i efteråret 2018

Første afsnit af "Gidseltagningen" vises søndag kl 21. på Kanal 5

Læs Interviewet med Adam Price på lørdag i Berlingske.