AC/DC-trommeslager idømt husarrest for dødstrusler

Den tidligere trommeslager i bandet AC/DC Phil Rudd er torsdag blevet idømt otte måneders husarrest for at have truet en tidligere ansat på livet.

Tidligere AC/DC-trommeslager Phil Rudd uden for retsbygningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marty Melville

Australske Phil Rudd, som siden 1975 har været trommeslager i det berømte band AC/DC, er torsdag blevet dømt for at have truet en tidligere ansat på livet - og for at forsøge at få en kollega til at udføre drabet.

Phil Rudd skulle efter sigende have tilbudt 100.000 pund samt et af hans huse eller hans motorcykel for at udføre drabet.

Dommen lyder på otte måneders husarrest og inkluderer også en sigtelse for at være i besiddelse af adskillige forskellige slags euforiserende stoffer.

Trommeslageren stod ellers til syv år i fængsel, men forsvareren advokerede for, at Rudd skulle løslades uden nogen dom, efter at han erklærede sig skyldig i april.

Dommeren begrunder den milde straf med, at Phil Rudd ikke tidligere har været involveret i nogen former for kriminalitet.

Han advarede dog under retssagen trommeslageren om, at han ville blive stærkt overvåget under hele forløbet og ville komme i fængsel, hvis der blev fundet stoffer hos ham.

Phil Rudd har intentioner om at slutte sig til AC/DC, når husarresten er overstået, men hans fremtid i bandet er uvis.

AC/DC har nemlig allerede erstattet ham med trommeslageren Briton Chris Slade, som i øjeblikket er en del af touren »Rock or Bust«.