Abbey Road fredes for eftertiden

Noget så normalt som en fodgængerovergang bliver bevaret i London. Overgangen på Abbey Road.

Abbey Road, som ligger i St. John’s Wood-distriktet i den nordvestlige del af London, er blevet fredet af det britiske kulturministerium. Foto: norwegianwood.org Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor gør vi det ikke på vejen?

Beatles spurgte på ‘Why don’t we do it on the Road’ og senere spankulerede The Fab Four over en af slagsen på albummet Abbey Road. Og i dag er netop det stykke af Abbey Road blevet udråbt som en del af den britiske kulturarv.

Abbey Road, som ligger i St. John’s Wood-distriktet i den nordvestlige del af London, blev tildelt den ære af det britiske kulturministerium og betyder, at det ikke er tilladt at ændre på udseendet på strækningen uden tilladelse.

SE OGSÅ:
Billeder Abbey Road-fotosession fra august 1969 (eksternt link)

- Det er en fantastisk tilkendegivelse overfor The Beatles og respekt for den internationale berømmelse bandet opnåede. Det er over 40 år siden og den her fodgængerovergang tiltrækker fortsat tusindvis af gæster, som efterligner det ikoniske Abbey Road album-cover, siger John Penrose, der er minister for turisme til Reuters.

- Fodgængerfeltet er ikke noget slot eller katedral, men bare en almindelig ”zebra”-stribet overgang, som tilfældigvis blev verdensberømt efter en 10-minutters fotoseance en augustdag i 1969.

Paul McCartney er kommet med følgende udtalelse ovenpå dagens nyhed om fodgængerovergangen:

”Det har været et godt år for mig og for The Beatles. At Abbey Road-overgangen bliver bevaret for eftertiden er bare prikken over i’et.”