Abba sammen igen - men kun til fest

De svenske popstjerner i sjældent offentlig fremtræden ved Abba-restaurant i Stockholm.

Foto: TT NEWS AGENCY. Bjørn Ulvæus med hustruen Lena Kallersjö ved Abba-genforeningen onsdag aften i Stockholm - hvor de fire Abba-medlemmer dog sagde nej til at lade sig fotografere sammen på den røde løber - kun udvalgte fotografer fik lov til at tage et fællesbillede fra scenen.
Læs mere
Fold sammen

Det blev ikke til nogen af de kendte sange, men det vakte alligevel opsigt, da de fire feterede medlemmer af Abba onsdag aften sås sammen for første gang i otte år på Stockholmer-restauranten Tyrol.

Anledningen var en indvielse af et særligt Abba-tema for restauranten - »Mamma Mia - The Party« - der giver den hele armen med Abba-hits og græsk taverna stil ligesom i musicalen »Mamma Mia«, der kørte i 16 år på Broadway og først for nylig blev taget af plakaten.

I 2008 fik filmen med samme navn premiere, og her var det samtidig første gang i 22 år, at  Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvæus og Benny Andersson offentligt sås sammen. Gruppen spillede sit sidste nummer sammen i 1982.

Siden har det ikke skortet på opfordringer til en reunion af gruppen, der har solgt 29 millioner eksemplarer på verdensplan af opsamlingspladen Abba Gold, der udkom i 1992. Angiveligt skulle de fire have fået tilbudt en milliard dollars for at gå sammen igen.

Men noget tyder på, at det ikke er penge de mangler. I hvert fald afviste de alle fire onsdag aften, at der var nogen ide i at gå sammen igen til et enkelt nummer eller to.

»Nej, det tror jeg ikke. Vi sluttede for så mange år siden, og sådan er det,« lød det ifølge Expressen fra den 69-årige Benny Andersson, der dog ligesom de andre tre understregede, at man har et fint forhold til hinanden i dag.