Aarhus og Aalborg samarbejder om »West Side Story«

Opsætningen af Leonard Bernstein og Stephen Sondheims tragiske kærlighedshistorie mellem Tony og Maria i New Yorks bandemiljø er det første samarbejde i 10 år mellem de to landsdelsscener.

Hovedrollerne som Tony og Maria spilles af Mathias Flint og Isabel Schwartzback, når musicalen »West Side Story« rammer Aarhus og Aalborg Teater i 2018. Foto: Montgomery/Artwork Yellow1. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af teaterhistoriens mest elskede musicals, Leonard Bernstein og Stephen Sondheims »West Side Story«, bliver næste sæsons helt store satsning på Aarhus Teater og Aalborg Teater.

For første gang i 10 år indgår de to landsdelsscener et samarbejde om en af de største musicalopsætninger i de to teatres historie.

23 skuespillere, sangere og dansere er på scenen sammen med et 12-mands orkester i den moderne Romeo og Julie-historie, der foregår blandt to rivaliserende ungdomsbander i New Yorks gader.

Omdrejningspunktet er kærlighedshistorien mellem Tony og Maria, der elsker hinanden på tværs af etnicitet og ondt blod – en kærlighed, der får fatale følger. De to hovedroller spilles både i Aarhus og Aalborg af Mathias Flint og Isabel Schwartzback.

»Jeg er rigtig glad for, at vi sammen med Aalborg Teater har mulighed for at løfte West Side Story, som er en af de største og mest krævende musicals. Det er en af historiens smukkeste musicals med den nærmest mytiske Romeo og Julie-kærlighedshistorie i centrum og den mest vidunderlige musik,« siger Aarhus Teaters direktør, Trine Holm Thomsen, mens Aalborg Teaters direktør, Hans Henriksen, håber, at projektet kan skabe præcedens for fremtidige samarbejder mellem de landsdelsscenerne.

»»West Side Story« er en meget stor musicalproduktion, og det vil ikke være muligt at præsentere den for vores publikummer i den udgave, som den virkelig fortjener og kræver, hvis ikke dette samarbejde var blevet en realitet,« siger han.

Musicalen iscenesættes af instruktøren Rune David Grue, der bl.a. var en af hovedmændene bag Det Kongelige Teaters »Det Røde Rum«. Scenografien skabes af Karin Gille, og de musikalske arrangementer står den dobbelte Reumertvinder, Niels Søren Hansen, for.

Forestillingen spiller på Aarhus Teater Store Scene 23. marts-19. maj 2018 og på Aalborg Teater Store Scene 29. august – 13. oktober 2018.