Årets Pressefoto og Årets Pressefotograf til Berlingske

Berlingskes fotojournalist Mads Nissen overstrålede alt og alle ved kåringen af Årets Pressefoto. Se vinderbillederne her.

Årets Pressefoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En regulær regn af priser er netop væltet ned over Berlingskes fotografer ved den årligt tilbagevendende konkurrence Årets Pressefoto.

Den netop overståede prisuddeling i Den Sorte Diamant i København resulterede i hele syv 1. priser og to 2. priser til en række fotografer på Berlingskes billedredaktion.

Den helt store prisvinder blev fotojournalist Mads Nissen, der nu er manden bag Årets Pressefoto og samtidig kan bære den prestigefyldte titel som Årets Pressefotograf.

Årets Pressefoto blev et af Mads Nissens billeder fra Libyen, hvor en hårdt såret venter på behandling.

Titlen Årets Pressefotograf får man for en serie på fem fotos, som mest overbevisende viser fotografen som en alsidig og meget stærk fotograf. Her er de fem billeder i Mads Nissens vinderserie.

Udover de to hovedpriser vandt Mads Nissen 1. priser i kategorierne Årets Nyhed Udland - for sin vedholdende dækning af krigen i Libyen - Årets Portræt - for et fotografi af Jens Stoltenberg dybt berørt af tragedien på Utøya og i Oslo - samt Årets Reportage Udland, der handler om columbianere fordrevet fra deres hjem og jord.

De øvrige prisvindere fra Berlingskes billedredaktion er fotojournalist Nils Meilvang, der til dagligt primært arbejder for B.T., som fik 1.prisen i kategorien Årets Sport Action for en billedserie fra Brian Nielsens boksekamp mod Evander Holyfield, mens fotojournalist Christian Als modtog 1.prisen i kategorien Årets TV-dokumentar for sin selvoplevede beretning fra bestigningen af Himalayabjerget Ama Dablam.

Slutteligt var der en 2.pris til fotojournaliststuderende Dennis Lehmann i kategorien Årets Danske Hverdag, ligesom tidligere Berlingske-praktikant Jeppe Bøye Nielsen modtog en 2. pris for et foto fra racerløbet Le Mans - optaget i sin praktiktid på Berlingske.

Årets Pressefoto er udvalgt blandt 3063 fotografier, som 203 fotografer havde indsendt til konkurrencen. 101 fotografer havde indsendt i kategorien Årets Pressefotograf. Desuden var der indsendt 12 TV-nyheder, otte TV-dokumentarer og 18 multimedieproduktioner.

Se vinderbillederne fra Berlingskes fotografer her: