Årets Fredagsrockprogram præsenteret: Tivoli fester igennem

Med mottoet og håbet om at være »mere for flere« har Tivoli for 20. år i træk netop offentliggjort sommerens Fredagsrockprogram, der med flere decibels byder på både elektronisk dansefest, popdarlings og gamle kendinge.

Tiësto er blevet udnævnt The Greatest DJ Of All Time af MixMax og den bedste DJ af musikmagasinet Rolling Stone. Til sommer skal han skabe en fest i Tivoli. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pop, rock, hiphop og … elektronisk. Til sommer fester Tivoli igennem med blandt andre DJ Tiësto, Morten Breum og den elektroniske duo, AIR. DJ’s der i 90’erne og 00’erne gemte sig bag pulte på mørke natklubber, men nu er rykket ud under åben himmel og ind i Carstensens Have.

»Det elektroniske har bredt og breder sig stadig. Det er en klar tendens, der er synlig ved festivaler over hele landet, så det mener jeg også, at Tivoli skal favne og repræsentere,« siger underdirektør for Kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel, der sammen med programchef, Rune Erbs Ledet, også har sørget for mere sing-along-venlige kunstnere heriblandt heartbreakeren Christopher, KrebsFalch, Saybia og Scarlet Pleasure.

»Fredagsrock skal appellere til alle med musikalsk interesse – både nostalgikeren, der kommer for at høre Kim Larsen og den unge, der er til mere hårdtslående hip hop som Specktors – med programmet viser vi Tivolis mangfoldighed,« fortæller de.

I år kan der rockes, synges og danses på plænen ved 24 koncerter til tonerne fra i alt 49 bands og dele af programmet lægger altså op til noget af en fest.

Ingen fest uden høj musik
Men hvad så med lyden? De seneste par år et omdiskuteret emne i forbindelse med fredagenes koncerter. Sidste og forrige år klagede Tivolis naboer over dirrende vinduer, mens publikum på plænen ville have flere decibels.

»Vi har fået lov til at skrue op for ti koncerter,« fortæller Nikolaj Koppel, der endnu er usikker på, hvilke ti det bliver. Han afslører dog, at et enkelt band kun har sagt ja til at fredagsrocke, hvis der bliver skruet op for deres koncert.

»Det er indlysende, at der skal skrues op for et band som Dizzy Mizz Lizzy,« siger han og argumenterer for, at rock og elektronisk begge er genrer, der lever under den præmis, at musikken og bassen skal kunne mærkes i hele kroppen.

Årets første Fredagsrock-koncert er den 15. april, hvor TopGunn og Noah i fællesskab skyder en sommer fuld af musik i gang med den første af i alt ti dobbeltkoncerter.