Årets foto forestiller prostituerede Bonnie

Prisen for Årets Pressefoto blev fredag overrakt til fotografen billedet, Marie Hald, i Den Sorte Diamant. En af Berlingskes satsninger i 2012 blev også belønnet med en pris.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisvinderne i Årets Pressefoto er netop afsløret i Den Sorte Diamant.

Årets Pressefoto blev taget af fotograf Marie Hald. Et stærkt reportageportræt af den prostituerede Bonnie, der er fotograferet, mens hun er sammen med en kunde. Marie er fotojournaliststuderende og har haft sin praktiktid på Berlingskes billedbureau, Scanpix.

»Et billede, der gør fysisk ondt, og et blik, man sent vil glemme,« lød begrundelsen fra juryen om Marie Halds vinderbillede, der var en del af en reportageserie om den prostituerede Bonnie. Marie Hald vandt også for Bonnie-serien i kategorien Reportage Danmark.

Årets Pressefotograf blev Politikens Jacob Ehrbahn, der med en overbevisende og alsidig kollektion på fem forskellige fotos viste en styrke, der overbeviste dommerne om, at han var den helt rette vinder i år.

Billedeserie: Se årets bedste pressefotos her

I en række kategorier er det blevet  til tre 2. priser til fotograferne på Berlingske.

En af Berlingskes store satsninger i 2012, videoprojektet 1 af 5 millioner, blev tildelt en 2. pris i kategorien »Årets interaktive multimedieproduktion«. Projektet tager udgangspunkt i små portrætfilm af udvalgte danskere, hvis historie hver for sig giver svaret på hvem danskeren anno 2012 er.

Videoprojektet er udført at fotograferne Linda Kastrup, Asger Ladefoged, Niels Ahlmann Olesen, Mads Nissen og Christian Als.

Det blev ligeledes til en 2. pris i »Årets nyhedsbillede, Udland« til fotograf Niels Ahlmann Olesen for et makabert foto fra Libyen af en bils indre, efter føreren var likvideret. Sidste pris til Berlingske tildeltes i kategorien »Årets reportage, Danmark« Thomas Lekfeldt for et stemningsfyldt reportageportræt af den institutionaliserede Malene.

2.859 fotografier og 56 tv/video/multimedie-produktioner var i år indsendt af 190 danske fotografer.

DEBAT | Bliver du bevæget af Marie Halds foto af Bonnie? Del din mening på facebook.com/berlingske