Årets dans

»Sacre du Printemps«. Den Kgl. Ballet har – som man både kunne ønske og forvente sig af nationalkompagniet – markeret sig stærkt ved flere lejligheder i det forløbne år. Dog kunne lige præcis den ballet, som mange nok havde set frem til med allerstørst forventning, nemlig Jorma Uotinens nyfortolkning af »Sacre du Printemps« på Operaen, ikke indfri forventningerne og forløse Stravinskijs storslåede musik.

»Silk & Knife«. Til gengæld vil man helt sikkert huske Den Kgl. Ballet i 2007 for efterårets meget flotte og sjældent helstøbte forestilling »Silk & Knife« på Gamle Scene med seks, supermusikalske og såvel seriøse som humoristiske værker af den tjekkiske mesterkoreograf Jirí Kylián.

»American Mixture« med Den Kgl. Ballet var som helhed en uhomogen cocktail. Men Ulysses Doves smukke dødsdans »Dancing on the Front Porch of Heaven« fra 1993 til Arvo Pärts musik lyste både koreografisk og dansemæssigt som en perle på tripelprogrammet, og fik da også meget velfortjent i foråret tildelt en Reumert-pris.

»Passion«. Inden for moderne dans har Dansk Danseteater i 2007 endnu en gang fastslået sin status som flagskib. Tim Rushtons store satsning »Passion« om lidenskabens univers blandede på suveræn vis dans, musik og billedkunst med Dansk Danseteater og Ars Nova Copenhagen på scenen i Folketeatret i Michael Kviums scenografi og kostumer.