Årets bedste bryster, aldrende tungmetal og humpende duer

Realytystjerner i Imperial og rockstjerner på Amager er på programmet fredag aften. Mens de vilde kaniner fra Gnags stadig kan stampe i gulvet og stritte med ørerne, og der er traditionelle tæsk til dansk filmkomedie og fis med Donald Trump i dagens kulturnyheder.

Fra sidste års Reality Awards  i Wallmanns Cirkusbygningen i København. Fredag går det løs igen i Imperial.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fest i Imperial, der er fest på Amager, og der er stjerner til gamle drenge. Velkommen til en omgang Kulturnyhederne af den mere positive slags.

Først til Imperial, der fredag aften overtages af reality-stjerner af alle slags ved årets Reality Awards. En fest, der ifølge stifteren Kit Nielsen startede som lidt af en fuckfinger til den etablerede TV-branche og en fest for de realitydeltagere, der  på grund af snobberi ikke rigtigt var velkomne til de etablerede prisfester. Det fortæller hun i Berlingske, og samme sted kan man så læse, at det med at være uden for, det er fortid. I dag er reality-partykongerne i den grad inde i varmen, og alle vil være med.

»Reality Awards er på én gang noget okkult og et glitrende kakafonisk cirkus. Det er vanvid og glitter, mystik og pallietter,« fortæller bloggeren og samfundsdebattøren Angela Brink samme sted. Stadig er der der dog plads til priser for rimeligt langt ude bemærkninger og årets bedste bryster, men tankevækkende er det måske, at kategorien »Årests Brandert« er ude i år - der var bare for få af dem. Læs hele historien her:

En anden af aftenens store fester foregår på Amager, nærmere bestemt Ørestaden og endnu nærmere: Royal Arena. Fredag aften indvies arenaen som spillested med den første af en række koncerter med rock-mastodonterne fra Metallica, der allerede i nogle dage har skabt opløb uden for d'Angleterre.

»Vi er meget stolte over at blive inviteret til at være de første »through the door«, så det bliver rigtig fedt. Der er en rigtig god  »vibe« derude, jeg var der i december og så, hvordan det var ved at blive bygget op, fortæller Metallicas danske trommeslager Lars Ulrich til Ritzau ifølge BT.

I et interview i Berlingske beretter han lidt dybere om, hvordan det er at blive en slags aldrende rockstar og give den fuld gas på 35. år med bandet - efter en god gang massage:

»Det er crazy. Men cool crazy. Når man er 17-18 år, tænker man jo ikke 35 år ud i fremtiden. Du tænker kun på, hvad der sker lige i det øjeblik. Men det har jo altid været The Rolling Stones, der har siddet på forreste række og kørt ind i fremtiden. På det tidspunkt var de måske i 40erne. Og man tænkte, »wow, de er gamle!« Men ja, nu er alle de drenge oppe i 70erne, og vi er de tidligere 50ere. Men vi får stadig fyret op under kedlerne. Det er helt idræts-agtigt. Jeg bliver strukket ud og masseret inden, jeg skal spille trommer nu.« Læs hele interviewet her:

Tjek Metallicas dagsform her:

Metallica nyeste plade udkom for et par måneder siden efter at have været otte år på vej. Præcis samme antal år, som et endnu ældre band, Gnags, har haft i pladepause indtil de nu er kommet på gaden med albummet »Nørd«. Og det kan Peter A.G. og kompagni - som har haft 50 års jubilæum - godt være stolte over, mener Berlingske anmelder, som giver fire stjerner til skiven:

»Nørd« er en kærkommen og værdig genopstandelse fra landets ældste popband. Hip-hurra for pjækkeri, humpende duer, nuancer, A.G.'sk popgalskab og selveste Sankte Rytmehans!,« konkluderer anmeldelsen, der mener, at Gnags har genfundet den indre funkhund. Læs anmeldelsen her:

En stjerne mere begejstret er Jyllands-Posten, der giver fem af slagsen, og mener, at også Gnags igen har fundet plads til begejstring: »Gnags har især genfundet melodien og det bumpende, boblende reggae-groove. Det meste af »Nørd« er en dansabel fest-opfordring, som får alle på gulvet i en forrygende finale.« Anmeldelsen, der er kodet til Premium-læsere, kan ses her:

Og nu til noget Trump - selv om det er Kulturnyhederne, slipper vi ikke helt. LIge omkring Donald Trumps indsættelse som præsident, flød de sociale medier over med en video, som hollandsk TV havde lavet - en meget morsom karrikatur på Trumps mærkesager og talemåder. Videoen kan ses her, og det har over 16 millioner gjort på YouTube siden.

Det er så blevet fulgt op af flere andre lande, og nu er der også kommet en dansk version. Det er TV 2s Natteholdet, der med Anders Breinholdt i spidsen har skruet vores nationale version sammen: »Denmark Second«. Den starter således:

»This is a message from the government of Denmark. Hi Donald. It’s us. Your friends in the North: Denmark. We just want to tell you that we, the Danish … the people, not the pastry - which is delicious by the way, you should try it. It’s tremendous...«

Læs om den danske - og de andre nationers - Trumphilsen her, og se videoen her:

Men det skal jo ikke bare være fest og fis og ballade det hele i dag. Eller...  det skulle det egentlig, for det næste klip handler om komedien »Alle for tre«, der havde premiere i denne uge. Og - ganske forventeligt måske - fik fuld stryg af anmelderen. I Berlingske starter den tostjernede anmeldelse således:

»En god komedie er ikke afhængig af en god historie. En stribe virkelig morsomme optrin kan sagtens være hele biografturen værd. Problemet med Rasmus Heides »Alle for tre« er, at den hverken har en god historie eller er fuld af sjove situationer.«

Og det er faktisk i den pæne ende. Hør bare hvordan Ekstra Bladet begynder sin et-stjernede anmeldelse: »Man skulle nærmest ikke tro, at det var muligt at sænke niveauet for danske komedier yderligere efter Nikolaj Peyk og Casper Christensens  »Undercover«, men Rasmus Heide gør et ihærdigt forsøg her i sin tredje film om brødreparret Timo (Rasmus Bjerg) og Ralf (Mick Øgendahl)«. Anmeldelsen kan læses her:

Og dan selv et indtryk fra traileren her:

Den medfart ville nok have fået en del filminstruktører til enten at gå i flyverskjul eller give et svovlende modangreb på anmelderne, men der må man tage hatten af for Rasmus Heide, som i Berlingske stiller op og reflekterer over anmeldere og  publikum:

»Man skal huske på, at anmeldere ser film til en pressevisning kl. 10 om formiddagen. Det er der ingen almindelige biografgængere, der gør, når det handler om komedier. Dem ser du sammen med venner, når du har lyst til den oplevelse af fællesskab, som komedier kan give. Mange anmeldere vil så sige, at de er professionelle og sagtens kan vurdere den alligevel, men jeg vil hævde, at det svarer til at se en gyser med lyset tændt, mens du holder mor i hånden, og stadig hævde, at det bliver uhyggeligt,« siger Heide i interviewet, som du kan læse her, og hvor han endda læser op af de hårde anmeldelser:

Men vi slutter internationalt. Beyoncé er gravid. Med tvillinger. Og det er så verdens mest sete billeder i denne uge: