Aalbæk: Trier kommer til Cannes igen

Den danske instruktør er igen på talefod med ledelsen af verdens vigtigste filmfestival efter uheldige nazi-udtalelser for tre år siden, bekræfter Zentropa-boss.

Den danske filminstruktør Lars von Trier. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS PETER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tre år siden var den danske filminstruktør Lars von Trier centrum for en skandale ved filmfestivalen i Cannes, hvor han kom med nogle siden meget omdiskuterede udtalelser om nazisme på et pressemøde. 

Det skabte store overskrifter verden over, og filmfestivalens ledelse erklærede ham persona non grata. 

Et hårdt slag for instruktøren, som gennem hele sin karriere har kørt parløb med den presigefyldte filmfestival.

Siden er der blevet spekuleret i, om Trier nogensinde vil blive taget til nåde igen, og nu tager hans kompagnon, Zentropa-chef Peter Aalbæk Jensen, bladet fra munden. 

I et interview med filmmagasinet The Hollywood Reporter, der i forbindelse med årets filmfestival i Cannes har besøgt Zentropa-hovedkvarteret i Avedøre, siger Peter Aalbæk Jensen, at han er overbevist om, at Trier vil vende tilbage til Cannes.

»Vi var i dialog med festivalen om at vise "Nymphomaniac", men den kunne ikke blive klar og timingen var ikke den rette. Men Thierry Fremaux (filmfestivalens leder, red.) og Lars er på talefod. Jeg er helt sikker på, at Lars kommer tilbage til Cannes,« siger Peter Aalbæk Jensen til The Hollywood Reporter. 

Zentropa kan i år præsentere Kristian Levrings western "The Salvation" med Mads Mikkelsen i hovedrollen ved filmfestivalen i Cannes, hvor den bliver vist ved en særlig midnatsscreening i weekenden.