Åh, at være næsten-voksen

Teenagelivets kvaler skildres konventionelt, men også morsomt og vedkommende i »The Edge of Seventeen«.

Pr-foto Fold sammen
Læs mere

Genrefilm følger helt bestemte regler. Det gælder gysere, westerns, krimier, thrillere og ikke mindst ungdomsfilm.

Tag bare »The Edge of Seventeen«, der loyalt følger de skrevne og uskrevne regler med sin fortælling om den utilpassede teenager Nadine, der kæmper med hormoner, med sorgen over sin døde far og med en mor, der nok er velmenende, men også irriterende og på randen af et nervøst sammenbrud.

Selv broren er Nadine på kant med, og det bliver kun værre, da han bliver kæreste med hendes eneste veninde.

Nadine oplever det sidste som et episk svigt og vender sig andre steder hen – først mod en nørdet dreng fra klassen og siden mod en cool emo-fyr.

De forskellige hændelser er typiske for ungdomsfilm, hvor et ungt menneske forsøger at finde sig til rette og finde sig selv. Hvordan Nadine gør det, skal ikke røbes her, men »The Edge of Seventeen« benytter sig af snart sagt alle genrens greb: Den cool fyr viser sig at være fladbundet, nørden viser sig at være vidunderlig, og venskabet og familiekærligheden er i stand til at overvinde selv de største problemer.

Det er forudsigeligt, men garneret med en velgørende ramsaltet humor, ligesom Hailee Steinfeld er helt igennem overbevisende som den skiftevist lede, dejlige, hårde og sarte Nadine. Hun er hele filmen værd. Og værd at holde øje med fremover.

Instruktør: Kelly Fremon Craig. Medvirkende: Hailee Steinfeld. Kyra Sedgwick. Premiere i Palads.