90'er-rappere på scenen i nostalgi-trip

Østkyst Hustlers lover nostalgi udover det sædvanlige, når de går på scenen med Humleridderne og MC Einar.

Daniel Herford Brun fra Humleridderne, Bosse fra Østkyst Hustlers og MC Einar. Tre danske hip-hop koryfæer, der er gået sammen om retro-hiphop-koncerterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Året er 1996. Bjarne Riis vinder cykelløbet Tour de France som den første dansker nogensinde, mens fåret Dolly klones i Skotland.

Og så er det året, hvor Østkyst Hustlers storhitter med albummet 'Fuld af Løgn' og ikke mindst ørehængeren 'Han får for lidt'.

Siden er det blevet til hit på hit og en lang række koncerter fra de danske rapdrenge, men på det seneste har der været meget stille omkring gruppen. Det bliver der lavet om på nu.

Sammen med pionererne for dansk rap, MC Einar, og Humleridderne, går Østkyst Hustlers nemlig på scenen i København og Århus de to kommende weekender.

- Det bliver et nostalgitrip ud over det sædvanlige. Selvfølgelig for publikum, men også for os, der skal stå på scenen. Det er balsam for sjælen - tre timers optur, siger Bossy Bo, som udgør en tredjedel af Østkyst Hustlers.

I dag har Bossy Bo rundet de 40 år, mens gruppens to andre medlemmer, Nikolaj Peyk og Jazzy H, har ramt henholdsvis 42 og 44 år. Men alderen er ikke en generende faktor for de tre rapikoner.

- Vi kommer til at løbe ligeså meget som til et marathonløb, når vi går på scenen - og så må vi tage en uge på hospitalet bagefter, hvis det bliver for hårdt, griner Bossy Bo.

Østkyst Hustlers udgav et opsamlingsalbum i 2005, mens det er 14 år siden, MC Einar sidst var pladeaktuel. Humleridderne udgav ganske ubemærket deres seneste album i 2003, men de sløje salgstal fik gruppen til at splitte op i 2004.

- Vi havde aftalt, at når det ikke var sjovt længere, så ville vi stoppe, siger Daniel Bruun, som dog lover, at Humleridderne er klar til at give publikum en fantastisk oplevelse til de to koncerter.

- Vi vil forsøge at leve op til vores varemærke, som er en god fest. Vi glæder os helt vildt og forventer da også, at folk kommer og holder en fest med os.

Respekt, som er navnet på arrangementet, skydes af i KB Hallen på lørdag og i Scandinavian Congres Center i Århus 20. november.

/ritzau/