90210 Beckham Hills

David og Victoria Beckham er landet i Amerika. De har købt en firhjulstrækker og et hus til 120 millioner kroner i Beverly Hills. Lige ved siden af Tom Cruise. Og jo, selvfølgelig får Posh Spice sit eget TV-show.

Victoria giver den hele barmen som ny super-kendis, der allerede har sikret sig millioner på eget TV-show. Foto: Dylan Martinez/Reuters Fold sammen
Læs mere

Andy Warhol sagde engang om englenes by ved Stillehavet:

»Alle er lavet af plastic, men jeg elsker plastic. Jeg vil være plastic.«

I denne uge flyttede to nye mennesker, man kunne mistænke for at være lavet af kunstigt materiale, til Los Angeles. David og Victoria Beckham er rykket ind i en stor hacienda i postnummer 90210 Beverly Hills blot et hårdt, indadskruet frispark fra deres nye, bedste venner i Amerika, ægteparret Tom Cruise og Katie Holmes. Ifølge Victoria Beckham er villaen indrettet i original, marokkansk stil. Sådan havde de det også i Madrid, hvor de har boet i de seneste fire år.

»Det vil hjælpe David til hurtigere at finde sig til rette,« fortæller Posh Spice.

Nu er der ganske vist en hel del, der tyder på, at det ikke så meget er David Beckham som fodboldspiller,som årets mest omtalte flytning, det i virkeligheden handler om, men mere forretningen »Posh« og »Becks«. Det vender vi tilbage til. For på overfladen er dette selvfølgelig en historie om fodbold. Eller soccer, som de siger herovre, hvilket David Beckham allerede roder frygtelig rundt i. Ifølge New York Times så meget, at han uden for banen står til et gult kort og snarlig karantæne. Den engelske landsholdsspiller har indledt et formentlig sidste kapitel af sin fodboldkarriere i form af en femårig kontrakt hos Los Angeles Galaxy i den nationale Major League Soccer. Et skifte, man ud fra sportslige alen kun kan kalde passende, hvis man gør et nummer ud af kælenavnene. Han kommer direkte fra Real Madrids »Galacticos«. Bortset fra det udgør turen over Atlanten et gevaldigt trin ned ad rangstigen. Beckham foretager et skifte fra den absolutte elite til en liga, der dårligt tåler sammenligning med den danske. Det vil enhver, der uforvarende er kommet til at tænde for en kamp på Fox Soccer Channel, kunne skrive under på.

Til gengæld er der andet, der trækker. Kontrakten vil, hvis alt går som planlagt, indbringe ham 1,5 milliarder kroner og hæve ham op i en sfære, hvor kun ganske få sportsfolk befinder sig. Vi taler om golfspilleren Tiger Woods og basketballstjernerne Kobe Bryant og Shaquille ONeal. Folk, der er blevet milliardærer på deres sport. I dollars. Den yderste galakse, om man vil. Men David Beckham insisterer på, at det ikke er pengene, der bringer ham til Amerika. Det er drømmen om at gøre soccer lige så stor football.

»Det er forbløffende mange penge, men for mig handler det om noget andet,« sagde han i ugens løb på landsdækkende morgen-TV: »Jeg ved, at der er andre store sportsgrene i USA. Jeg ved der er baseball, basketball, amerikansk fodbold. Men jeg tror, at den begejstring, der er om de sportsgrene, også kan komme fodbolden til del, og jeg vil elske at spille en rolle i at få det til at ske.«

Beckham åbnede for et par år siden et fodboldakademi for børn i L.A., og det har han brugt forbløffende megen tid på ved siden af sin karriere, så måske er der noget om snakken. Måske er han oprigtigt blevet indfanget af den amerikanske drøm. Han er dog formentlig klar over, at mange før ham har forsøgt at gøre fodbold altså rigtig fodbold populært herovre, og alle er slået fejl. Akkurat som i 1970erne, da Pelé, Franz Beckenbauer og George Best skulle sparke det hele i gang, er Beckham oppe mod en ligegyldighed, der for en europæer kan synes ganske uforståelig, og fordomme, der er om muligt endnu sværere at rydde ad vejen. Som en læser har skrevet på hjemmesiden for den lokale Los Angeles Times, fatter han ikke rigtig den store hurlumhej omkring »denne britiske bøsse, der sparker som en tøs og dyrker en sport, der i USA rangerer lige under synkronsvømning«.

Hvorom alt er, er David Beckham parat, og i går snørede han støvlerne for første gang. Det skete på hjemmebanen Home Depot Stadium opkaldt efter et gør-det-selv-center da han fik debut i en venskabskamp mod engelske Chelsea. Hvis en drillende ankelskade vel at mærke tillod det. Et nyt kapitel er begyndt. Men som nævnt handler det hele måske kun på overfladen om hans fodbold og i virkeligheden mere om business og om hele det liv uden for banen, som parret nu også tager hul på.

Ifølge David og Victoria Beckham forventer de at leve en »roligt og normalt liv« i Los Angeles, men ingen lever et roligt og normalt liv i Los Angeles.

I en by, der er ved at gå kold i Britney Spears, og hvor Paris Hilton gudhjælpemig er blevet hellig, er der efterspørgsel på celebriteter ud over det sædvanlige, og den tidligere Spice Girl må have vidst, hvad hun satte i gang, da hun tidligere på året rejste ind og ud af byen for at se på hus og skole til parrets børn.

I stedet for at holde lav profil, lækkede Victoria Beckham sin kalender til sladderpressen. Hun skridtede ind og ud af den ene dyre mærkevare-butik efter den anden og spiste frokost på den hotteste fortovsrestaurant med Tom Cruise og Katie Holmes, som har været gode venner med familien Beckham i de senere år. Hvor end hun gik, fulgte paparazzier hende i hælene. Det kunne derfor ikke overraske nogen amerikaner, at TV-stationen NBC i februar skrev kontrakt med hende. Formedelst 20 millioner dollars har hun fået sit eget show med titlen »Victoria Beckham: Coming to America«. Det første af seks afsnit blev sendt i mandags.

»Seerne får et glimt ind i, hvad der gør Victoria så populær og beundret. Vores publikum vil finde ud af, hvad det virkelig betyder af være posh,« siger Kevin Reilly, præsident for NBC.

Aftalen blev formidlet af Simon Fuller en af tidens mest magtfulde mænd i branchen. Han er skaberen af kæmpesuccesen »American Idol«, og når han melder at have noget nyt i hus, såsom Victoria Beckham, står TV-stationerne i kø. Simon Fuller er tillige tilknyttet den multinationale underholdningskoncern, Anschutz Entertaiment Group, AEG, hvilket i denne forbindelse ikke er uinteressant. Koncernen ejer også Los Angeles Galaxy. Aftalerne med Beckhams ligner med andre ord en tanke. En formular af den slags, der skal trylle store summer ud af det rene ingenting til alle parter, og byen sitrer af forventning.

»Jeg er helt utrolig spændt,« som Jessica Morgan forklarer det britiske The Times. Hun driver en indflydelsesrig sladder-blog fra Hollywood, der tro mod byens tilbagelænede forhold til tilværelsen hedder Gofugyourself.com.

En nedtrykt amerikaner sagde engang, at »når det er 100 grader Fahrenheit i New York, er det 72 grader i Los Angeles, og når det er 33 grader i New York, er det stadig 72 i Los Angeles. Men der er seks millioner interessante mennesker i New York og kun 72 i Los Angeles.«

Spørgsmålet er, om David og Victoria Beckham vil passe ind her?

En ting er at komme til fester med Britney og Paris; noget andet at være på gæstelisten, når byens A-liste de 72 interessante byder til fest. For at være med der, skal man kunne byde på mere end at være i stand til at give sin kone en halskæde fra Boucheron i julegave også selv om den koster små 15 millioner kroner.

»De ser godt ud og er rige, men jeg ved ikke, hvor de vil passe ind herude,« som en skeptisk filmproducer siger til The Times: »De har ikke rigtig noget, som kunne interessere nogen.«

Men det er en misforståelse af både byen og Beckham som brand. I Europa har de været kendt for fire ting: fodbold, tøsepop, mode og et fuldstændig dekadent forhold til penge. Det var mere end rigeligt til at blive kontinentets mest feterede par i ugebladene. Spørgsmålet er vel i højere grad, hvordan David og Victoria skulle undgå at passe ind i L.A.? I byen, hvor alle med Warhols ord er lavet af plastic. Det er en sammensmeltning, der bare har ventet på at skulle ske.

Familiens egentlige debut var derfor heller ikke på Home Depot Stadium ude i industriforstaden Carson i går eftermiddags. Det er i aften på Museet for Moderne Kunst i downtown Los Angeles. Tom Cruise og Will Smith inviterer til ekstraordinært velkomstparty for byens nye stjerner. Gæstelisten tæller Oprah Winfrey, Steven Spielberg og 600 andre. Produceren Jerry Bruckheimer en nær ven af Cruise var også inviteret, men er forhindret. Han ville gerne have hilst på David Beckham, som han spår en spændende fremtid:

»Han er flot og ligner en filmstjerne. Han er berømt nok til, at TV vil elske ham, og hvis han kan spille skuespil, vil han få mange store filmroller.«

Det er, hvad det hele handler om. Penge, berømmelse og mere vil have mere. Posh and Becks goes to Hollywood. Betragt jer selv som advaret.