8. låge: Da Miley Cyrus holdt børnefødselsdag på stripklubben

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Den kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»It’s our party, we can do what we want« lød mantraet på førstesinglen »We Can’t Stop« fra Miley Cyrus’ seneste album. Det var her den unge amerikanske sangerinde for alvor annoncerede, at hun var klar til at smide sit tidligere så uskyldige image som Disney-sangerinden Hannah Montana og gøre præcis som det passede hende.

Og da hendes verdensturné omsider ramte København tilbage i juni, holdt hun da også en fest, der var helt efter hendes eget hoved. Mere end en decideret koncert var der tale om et konstant grænsesøgende freakshow, der hamrede Miley Cyrus personlige frigørelsesbudskab ind med kulørte syvtommersøm.

Rundt om den stor-twerkende, tunge-udstikkende, ben-spredende, ekstatisk dansende Miley Cyrus udspillede sig det ene vanvittige scenarium efter det andet. Vi snakker en dværg i forklædning som en rygende joint, en to meter høj amazonekvinde i rød latex, dansende tøjbamser, konfetti-dollarsedler, en bil lavet af guld, syngende kattekillinger og Miley Cyrus svævende over publikum på en højglanspoleret kæmpe-hotdog.

Det var som om børnefødselsdagen havde gjort sit indtog på stripklubben. Med et ordentlig skud flydende LSD i den røde sodavand. Den slags oplever man immervæk ikke hver dag, så derfor siger vi naturligvis tak til Miley Cyrus. For en af årets mest skamløst underholdende koncertoplevelser på dansk grund.

Lyt til hele koncertens sætliste her