7. låge: Britiske veteraner stod for årets vildeste musikalske sus

Hver dag frem til jul peger Berlingskes musikredaktion på de 24 sange, der har gjort størst indtryk i 2017. Bag dagens låge sætter Slowdive kursen mod det uendelige univers.

Slowdives Neil Halstead på scenen under bandets koncert på årets Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal ikke mere end et par sekunder til: Efter det første akkordskift ved man, at det bliver godt. Det er som at komme hjem. Det føles helt rigtigt.

Sådan var min første oplevelse af »Star Roving«, da jeg hørte den tilbage i januar. Og sådan er den for så vidt stadig. Nu ved jeg bare, at der efter de første par akkordskift i den sært velkendte ringle-rock-rundgang venter et sus af en anden verden, når først resten af Slowdive sætter foden på gaspedalen.

Efter 22 års pladepause kunne det stilskabende britiske shoegaze-orkester ikke have valgt en bedre comeback-single. Den store udvaskede lyd af susende guitarer, tyst sukkende vokaler og evigheds-synths var umiskendeligt Slowdive - alt hvad gamle og nye fans kunne drømme om - men samtidig var der i »Star Roving« en muskuløs tyngde og en hvirvlende fremdrift, der føltes som et nyt gear for bandet.

Resultatet var en sang, der føltes som at flyve ved supersonisk hastighed gennem universet. Med stjernene trukket ud som lysende fartstriber og kursen sat mod for evigt.

Samtlige sange i årets musikalske julekalender bliver løbende samlet her: