6.600 børn spiller musik i Tivoli

Danmarks eneste landsdækkende arrangement for musikskolelever fylder 25 år. I weekenden genlyder Tivoli af alt fra korsang til heavy-rock.

Tivoli slår dørene op for 6.600 børn som skal spille ved Musikskoledage i Tivoli. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle rekorder slås, når Musikskoledage i Tivoli, Danmarks eneste landsdækkende arrangement for musikskoleelever, i denne weekend fejrer 25 års jubilæum. 6.600 børn fra 74 musikskoler og 270 ensembler spiller på 14 scener, og gæsterne kan se frem til at opleve alt fra rå heavy-rock til swingende big bands, korsang og klassiske symfonier – og jubilæumstale af kulturminister Marianne Jelved (R).Siden den spæde start med 1.300 deltagere er interessen og deltagerantallet vokset år for år, samtidig med at der hele tiden er kommet nye ting på programmet. Det samlede deltagerantal er gennem de 25 år nået op på 80.000.

Levedygtig begivenhed

»Det er et sjældent syn, at en musikskolebegivenhed i den grad beviser sin levedygtighed. Vi forsøger at skabe et spændende program i Tivoli, hvor så mange ensembler som muligt får den bedst mulige oplevelse, og hvor dette enestående udstillingsvindue viser levedygtigheden, frodigheden og bredden i dansk musikskoleliv,« siger projektleder Dan Johansen.

Som noget helt nyt i år kan man bl.a. opleve 2.000 børn prøve at lave verdens største soundpaintingt-orkester på Plænen. Soundpainting er en måde at improvisere på i fællesskab, hvor dirigenterne Gustav Rasmussen og Ketil Duckert via håndtegn vil skabe musik sammen børn.

Soundpainting finder sted både lørdag og søndag på Plænen kl. 16-16.45. Lørdag kl. 14.30 kan man høre Marianne Jelveds jubilæumstale, og søndag kl. 15.00 uddeler DAMUSA, Danmarks Musikskoleforening, årets musikskolepriser.