6-dagesløbet sender to par nr. 7 af sted

Det traditionsrige 6-dagesløb vender tilbage - og har i år to par nr. 7 med.

6-dagesløb, Finaleaften - Par nr 7 Michael Mørkøv / Lasse Norman Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rønbøg

Siden 1934 har 6-dagesløbet været et stort tilløbsstykke for københavnere i alle aldre. Det legendariske løb blev fra 1934 til 1999 afholdt i Forum, hvorefter man skiftede til Ballerup Super Arena, der har lagt baner til løbet siden, og i år er der cykel-sjov fra torsdag 1. februar til tirsdag 6. februar 2018.

»Det er en historisk begivenhed, hvor publikum kommer og mærker suset fra cykelløbet, samtidig med at de nyder musikken og atmosfæren. Det er feststemning og cykelløb kombineret i én begivenhed,« fortæller Michael Sandstød, der er direktør for 6-dagesløbet.

Se billederne: 6-dagesløb med konger, præmiepiger og par nr. 7

Michael Sandstød er selv tidligere professionel cykelrytter og deltog bl.a. i Tour de France i 2002 og 2003. Han har naturligvis også været en del af 6-dages løbet, som han debuterede i som amatørrytter, da han var 17 år.

Finaleaften - Vinder af det 51. københavnske 6-dagesløb par nr. 7 Lasse Norman Hansen, Michael Mørkøv. Fold sammen
Læs mere

I år har det fået navnet Bilka 6-dagesløbet, og det ikoniske par nr. 7 består danske Michael Mørkøv og belgiske Kenny De Ketele.

Men i år er par nr. 7 udvidet, da der for første gang nogensinde i Danmark skal køres parløb for kvinder. Og det bliver europamester i scratch og pointløb Trine Schmidt og den tidligere junior verdensmester i pointløb Julie Leth, som skal danne historiens første par nr. 7 for kvinder.

Se billederne: 6-dagesløb med konger, præmiepiger og par nr. 7

Du behøver ikke at være en topnørdet cykelfreak for at hygge dig under 6-dages løbet. Den historiske begivenhed er nemlig for både store og små, dem der er cykelentusiaster og dem, der »bare« er ude efter en hyggelig og festlig eftermiddag i selskab med familie, venner eller kolleger.

For 15 år siden bestod de kulinariske muligheder til 6-dagesløbet i en hotdog og en fadøl. Men i dag vælger mange firmaer at flytte deres julefrokoster til en »6-dages løb-frokost« og nyde vin og lækker mad, mens de følger cykelløbet på sidelinjen. Dermed bliver begivenheden ifølge Michael Sandstød en kombination af seriøs sport og fest med venner og kolleger.

Læs også: 6-dagesløb regler kort forklaret

Intens publikumoplevelse

Forbindelsen mellem cykelrytterne og publikum er ifølge Michael Sandstød helt speciel til 6-dagesløbet. For i modsætning til f.eks. store løb som Tour de France, hvor der er en start- og en slutby og et forskelligt publikum følger rytterne undervejs, er publikumskontakten til 6-dages løbet mere intens:

»Det er et indlevende publikum, som følger rytterne hele tiden. Og som rytter har man selvfølgelig lyst til at vise det dedikerede publikum, hvor god man er. Og så er der selvfølgelig tid til high fives til børnene undervejs i løbet og så kan de få autografer bagefter«.

6-dages løbet er med andre ord en begivenhed for unge, som gamle, cykelnørder og festentusiaster. Fælles for dem alle vil ifølge Michael Sandstød være, at begivenheden er dage, man bliver fascineret af.

Hvad: Bilka 6-dages løb
Hvor: Ballerup Super Arena
Hvornår: Fra torsdag 1. februar til tirsdag 6. februar 2018
Hvor meget: Fra 60 kr.
Hvordan: Køb billetter her