5. låge: Michael Jackson fik nyt liv af Timbaland

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Michael Jackson i sine velmagtsdage ved en koncert i Sao Paulo i 1993. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indrømmet. Det var ikke fordi, det satte verden på den anden ende. Men mindre kunne bestemt også gøre det. Vi snakker naturligvis om dette års posthume Michael Jackson-plade »XSCAPE«. En plade der med superproduceren Timbaland som musikalsk iscenesætter fik rådet bod på fadæsen med den tarvelige forgænger »Michael«, der i al hast blev udsendt efter Jacksons død i 2009.

Albummets ti skæringer var baseret på nogle af de bedste skitser fra hans omfattende arkiver, og nogle af dem strakte sig sågar helt tilbage til 1983. F.eks. albummets bedste sang og suverænt største hit »Love Never Felt So Good«, der med sin ubesværede melodi og strygerfunklende disco-feel snildt kunne have været med på »Thriller«.

Andre steder lykkedes det Timbaland og den svenske producerduo Stargate at give Jacksons skitser en frisk overhaling, der fik dem til at lyde moderne uden at lefle for meget for tidsånden. Men vigtigst af alt, så gav udgangspunktet i de gamle demoer os muligheden for igen at høre Jackson folde sig ud for fuld styrke. Og når han gjorde det, ja så var han i en klasse for sig. Et overraskende vellykket genhør med Kongen Af Pop.

Lyt til »XSTATIC« her