5 øjeblikke, der definerede Lady Gaga

Lady Gaga har især brugt musikvideoformatet og sine liveoptrædender til at genopfinde sig selv. Her er nogle vigtige eksempler fra karrieren.

Stillfoto fra Poker Face-videoen. Fold sammen
Læs mere
Foto: KonLive / PR

1. Musikvideoen til »Poker Face« (2008)

​Nummeret introducerede Lady Gaga på musikscenen, men definerede også den stjerne, hun gerne ville være. Det er et smukt møde mellem musik, mode og kunst.

2. Musikvideoen til »Bad Romance« (2009)

Nok en af de mest stilskabende musikvideoer fra 10erne. Scenografien ligner noget fra »Rumrejsen år 2001«, og Lady Gaga optræder i  Alexander McQueens overdådige Plato’s Atlantis-kollektion, mens hun danser med sine zombie-dansere.

3. Kødkjolen ved MTV Video Music Awards (2010)

Det gik verden rundt, da Lady Gaga optrådte i en couturekjole syet af argentinsk rødt kød ved MTV Video Music Awards i 2010. Kjolen blev opbevaret i et særligt kødskab og vakte debat verden over.

Lady Gaga i 2010 ved MTV Video Music Awards i »kødkjolen«, der resulterede i udpræget kontrovers. Kjolen, syet af adskillige lag argentinsk bøf, der er designet af Franc Fernandez, blev efterfølgende opkøbt af The Rock and Roll Hall of Fame Museum, konserveret i kemikalier, derefter tørret og til sidst malet, for at se så frisk ud som muligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON / AFP Photo / Ritzau Scanpix.

4. Musikvideoen til »Telephone« - sammen med Beyoncé (2010)

Beyoncé er en anden af popscenens største stjerner, så et samarbejde mellem Gaga og hende var i sig selv en sensation. Men musikvideoen til »Telephone«, skabt af svenskeren Jonas Åkelund, hvor Lady Gaga optrådte i læderjakke og med curlers  af Coca-Cola-dåser, var et episk øjeblik i popkulturen.

5. Rollen i »American Horror Story« (2015)

Lady Gaga eksperimenterede allerede med skuespil, da hun medvirkede i en birolle i TV-serien »American Horror Story« i 2015. Hun fik en Golden Globe for sin rolle og fik muligvis smag for mere skuespil.