4. låge: Glad i låget med Pharrell

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Fredag den 12. september. Pharrell Williams koncert i Forum Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er så enkelt og så alligevel så hamrende svært. At lave den perfekte popsang, der kan blive et hit overalt i verden og få folk til at gå i kollektiv selvsving. I 2014 lykkedes det for popsnedkeren Pharrell Williams, som ganske vist har haft utallige hits gennem årene, men aldrig et så stort og globalt som nummeret "Happy". En stor kærlig omfavnelse, der næsten blev for meget af det gode, hvis den ikke bare var så forbandet iørefaldende og dansabel.

Videoen til "Happy" er et studie i sig selv. Dybest set er det blot en flok forskellige mennesker inklusiv Pharrell, der danser rundt, men den blev brugt i et utal af varianter under promoveringen af nummeret og det nye album "GIRL". Den findes sågar i en 24 timers version på YouTube, hvis man bare ikke kunne blive "Happy" nok.

Og når man får så stor succes, så kommer der naturligvis et utal af parodier og efterligninger.

Minecraft-versionen:

Ecstacy-versionen:

Og naturligvis Weird Al-versionen:

Men når alt kommer til at, så slår intet originalen, der indtil videre er blevet set 503.341.892 gange. Bare glad i låget og så ikke så meget mere under den hat: