3XN bygger Danmarks højeste hus

Bugtcentret skal ligge i bydelen Aarhus Ø og vil rumme alt fra butikker til en udsigtsplatform.

Aarhusiansk arkitektfirma skal bygge et 128 meter højt hus - og derfor altså otte mere højere end det hidtil højeste hus, Herlev Hospital på 120 meter, eller 22 meter højere end det højeste tårn, værende Christiansborg. Fold sammen
Læs mere

Aarhus Kommune har offentliggjort vinderen af den store konkurrence om kommunens vordende vartegn.

Det bliver arkitektfirmaet 3XN, der skal stå bag projektet.

Værket hedder Bugtcentret og bliver 128 meter højt - faktisk Danmarks højeste hus.

Bygningen vil blandt meget andet rumme en butik, en udsigtsplatform og et klasseværelse med både køkkenfaciliteter og akvarier.

Foto: 3XN.

Tegningerne er udformet af arkitekten Kim Herforth Nielsen fra 3XN. De omgivende haver og fællesarealer er udformet af landskabsarkitekterne Schønherr.

Selve opførelsen lægges i hænderne på anpartsselskabet Lighthouse United med investor Claus Hommelhoff og byudvikler Rune Kilden.

Færdig i 2020

Aarhus Byråd godkendte i onsdags salget af grunden X2 og banede på den måde vejen for projektet.

»På en af landets mest attraktive grunde får vi nu et meget flot og markant byggeri," siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

"Med Bugtcenteret markerer vi igen, at Aarhus Ø rummer enestående muligheder for arkitektur og bymiljø i mødet mellem byen og bugten. Og samtidig er det en stor kvalitet, at bygningen inviterer byens borgere og gæster indenfor."

Foto: 3XN.

Bugtcentret skal efter planen stå færdig i 2020 og vil desuden indeholde omklædningsfaciliteter til Havbanens brugere, turistformidling, udstillinger med videre.