33-årig dansker får hovedrolle i Netflix' store satsning

Mikkel Boe Følsgaard når ud til det meste af verden. Den 33-årige skuespiller får hovedrollen i The Rain, Netflixs første originale danske serie, der skal instrueres af Kenneth Kainz og Natasha Arthy

Portræt af Mikkel Boe Følsgaard der spiller hovedrollen i "Den bedste mand" om bokseren Jørgen 'Gamle' Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver Kenneth Kainz og Natasha Arthy, der skal instruere Netflixs første danske serie, ”The Rain”, der begynder optagelserne i dag. Det melder streamingtjenesten ud senere på dagen.

I de bærende roller ses Mikkel Boe Følsgaard, Alba August og Lucas Lynggaard Tønnesen. Derudover medvirker blandt andre Iben Hjejle.

Mikkel Boe Følsgaard fik sit store gennembrud som den syge kong Christian 7 i »En Kongelig Affære« og blev folkeligt kendt med tv-serien »Arvingerne«. Færre ved, at han har spillet skuespil, siden han som barn fik en rollen som den lille Carl Jacobsen i tv-serien »Bryggeren«. Dengang var Følsgaard 12 år gammel.

24-årige Alba August er datter af filminstruktøren Bille August og Pernilla August. Hun er stadig relativt ukendt men i fremtiden kan hun blandt andet ses som hovedrollen i Pernille Fischer Christensens Astrid Lindgren-film »Unge Astrid«, mens 16-årige Lucas Lynggaard Tønnesen har medvirket i »Kvinden i buret« og komediefilmen »Player«.

»The Rain«, som tager udgangspunkt i en ødelæggende biologisk katastrofe, er skrevet af Jannik Tai Mosholt.

Selvom der først nu bliver sat navn på holdet bag serien, har den allerede fået meget omtale. Ikke kun fordi det er første gang, at Netflix, der er verdens førende streamingtjeneste, udvikler selvstændigt, skandinavisk indhold.  Men også fordi tjenestens 100 millioner brugere gør både gennemslagskraft, budgetter og arbejdsproces helt anderledes end det, danske filmfolk ellers er vant til.

»Normalt er der en masse partnere og investorer involveret i TV-og filmproduktion. I det her tilfælde er det Netflix, der alene bestiller noget, så det hele er gået meget stærk,« som Jannik Tai Mosholt sagde til Berlingske, da serien blev annonceret i oktober sidste år.

Natasha Arthy, der blandt andet har blandt andet instrueret filmene »Se til venstre, der er en svensker« og »Mirakel«, er spændt på samarbejdet med Netflix.
»Jeg synes også, at historien er dejligt ambitiøs og nok også lidt udansk. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at arbejde med de unge spillere. Det er et super fedt cast,« siger Natasha Arthy til Berlingske.

”The Rain” foregår i fremtiden, hvor civilisationen er forsvundet. En brutal virus har udslettet størstedelen af den skandinaviske befolkning, da en gruppe unge sætter sig ud for at finde  ud af, om en ny verden er opstået et andet sted.

»Civilisationen er skrøbelig. Den er skabt over tusinder af år baseret på ren overlevelse. Og nu, efter en pludselig indskydelse af inspiration, tror vi mennesker, at vi har alt under kontrol. Jeg vil undersøge, om dette er sandt. Hvad er der tilbage af os, når civilisationen forsvinder på et øjeblik?«,  siger Jannik Tai Mosholt i dagens pressemeddelelse.

Her forklarer Erik Barmack, der er Vice President of International Original Series hos Netflix, også, at det er den skandinaviske film-tradition, der har gjort tjenesten opmærksom på egnen.

«Skandinavien er kendt over hele verden for spændende storytelling og medrivende tv. Vi er glade for at arbejde sammen med så dygtige, lokale skuespillere, forfattere og instruktører for at bringe en ny, stor historie ud til et globalt publikum.«

”The Rain” får global premiere på Netflix i 2018. Til den tid vil serien være tilgængelig for over 100 millioner medlemmer verden over.