3. Ekstreme udfordringer

»The Island with Bear Grylls« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekstremt er godt, når det kommer til rendyrkede reality-formater. I de klassiske formater som »Paradise Hotel« og »Robinson Ekspeditionen« twister man spillet fra sæson til sæson, men nye formater bliver vildere og vildere.

»Et område, der er eksploderet i løbet af de seneste 12 måneder, er adventure-reality. Deltagere er fanget fjerne steder og bliver i underholdningens navn stillet over for vanvittige udfordringer for at overleve,« siger Luci Burnley, vice president i et britisk firma, som handler med realityformater på det internationale marked.

Et af de mest iøjnefaldende nye koncepter er det britiske »The Island with Bear Grylls«, hvor 13 mænd bliver sendt til en øde ø i det tøj, som de går og står i. Derudover bliver de kun udstyret med enkelte øvrige hjælpemidler. Mændene filmer selv deres egen kamp for overlevelse. Deres eneste livline er en satellittelefon i tilfælde af en alvorlig nødsituation. Udgangspunktet for formatet er, at maskuliniteten er i krise, og deltagerne skal derfor forsøge at finde den indre stenaldermand frem.

LÆS VIDERE OM DE ANDRE TENDENSER: