24-årig fransk brunette vinder Miss Universe

Bookmakernes favorit fra Colombia måtte nøjes med en tredjeplads ved den traditionsrige konkurrence.

Pia Wurtzbach er klar til et krone den bevægede Iris Mittenaere (th.) fra Frankrig, som mandag er kåret som vinder af Miss Universe-konkurrencen. Reuters/Erik De Castro Fold sammen
Læs mere

Den 24-årige Iris Mittenaere fra Frankrig er mandag kåret som vinder af Miss Universe-konkurrencen 2016.

86 af verdens smukkeste kvinder har i to dage kæmpet om at blive kronet som vinder af skønhedskonkurrencen, der fandt sted i Manila i Filippinerne.

På anden og tredjepladsen kom deltagerne fra Haiti og Colombia, da dommerne natten til søndag dansk tid skulle vælge mellem de tre deltagere, som feltet gradvist var blevet skåret ned til. Fælles for de tre øverst placerede er, at de mørkhårede.

Bookmakerne havde ifølge nyhedsbureauet AFP på forhånd udråbt Miss Colombia som favorit.

Danmarks deltager nåede ikke med i de afgørende runder, da antallet blev reduceret til 13 kvinder, efter at alle havde vist sig frem i aftenkjoler.

De tilbageværende skulle derefter posere i badedragter, hvorefter yderligere en håndfuld blev sorteret fra.

Showet, der blev afviklet på en scene i et enormt indkøbscenter i Manila, Mall of Asia, blev livetransmitteret på tv.

Filippinerne har gennem årene triumferet i mange af de globale skønhedskonkurrencer, som er så populære i landet, at der ifølge AFP nærmest har været et folkekrav om, at mandagen skulle gøres til en fridag, så alle kunne følge med.

Det blev dog afvist af præsident Rodrigo Duterte.

Den filippinske deltager, Maxine Medina, nåede frem blandt de seks sidste, men kunne ikke forsvare landskvindens Pia Wurtzbachs titel som Miss Universe.

Wurtzbach kom mandag på scenen sammen med den amerikanske komiker, tv-vært og skuespiller Steve Harvey, som også var vært ved sidste års Miss Universe.

Her begik Harvey en brøler af rang, da han ved en fejl udråbte Miss Colombia som vinder i stedet for Pia Wurtzbach.

Og det blev Harvey mindet om mandag, da Wurtzbach grinende takkede ham for at gøre hende til den mest berømte Miss Universe nogensinde.

Han svarede igen ved at takke hende for at have gjort ham til den mest berømte vært for showet.

Miss Universe har været afholdt siden 1952 og har tidligere været ejet af den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump.

/ritzau/