22. Låge: Da Taylor Swift sagde: "Goodbye Spotify"

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Taylor Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gik jo sådan set lige så godt for streamingtjenesterne. Spotify, WiMP, Deezer, Google Play og hvad de ellers hedder havde et forrygende 2014. Flere og flere forbrugere kom til og samtidig var det lykkedes at overbevise en stor del af kunstnerne om, at streaming var en god ide og det med at udgive cd'er allerede vqar så godt som fortid.

Lige indtil en ung amerikansk sangerinde kom til. Taylor Swift havde i en årrække været det største nye håb inden for countrymusikken, men var langsomt begyndt at bevæge sdig over mod den mere lukrative popgenre. Dette efterår blev så det endelige spring taget med udgivelsen af albummet »1989« og ikke mindst storhittet »Shake It Off«, der allerede kørte i heftig rotation - ikke mindst på streamingtjenesterne,

Men lige nøjagtig én uge efter at »1989« var udkommet, så blev »Shake It Off« og i øvrigt alt andet med Taylor Swift fjernet fra streamingtjenesterne. Den unge stjernes management havde simpelthen vurderet at der var for lidt indtjening i streaming og havde fjernet musikken. Herefter opstod balladen,

Hele forretningsgrundlaget for musikstreaming er at forbrugerne har adgang til alt musik - og hvis de mest populære kunstnere valgte at forlade streaming ville kunderne også forsvinde.

Spotify reagerede hurtigt og sendte følgende playlister med sangtitel-poesi afsted for at overbevise Taylor Swift:

Men ligemeget hjalp det. Taylor er ikke kommet tilbage og gør det nok ikke før at cd-salget er blevet så småt, at det ikke kan betale sig længere. Og den tid kommer.