20 nye anklager mod Kevin Spacey: »The Old Vic undskylder på det kraftigste«

Et teater i London, hvor Kevin Spacey tidligere var teaterchef, står nu frem med 20 nye anklager om upassende opførsel. Indtil nu har ofrene ikke følt, det var muligt at stå frem.

Skuespiller Kevin Spacey ved premieren på Netflix-serien House of Cards den 23. februar 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nicholas Kamm

Teatret The Old Vic, der ligger i London, fremsætter nu 20 nye anklager mod Kevin Spacey.

Angivelig skulle Spacey have opført sig upassende over for medarbejderne gennem hans 11-årige tid som teaterchef. Det skriver The Guardian.

Indtil nu har de pågældende medarbejdere ikke følt, det var muligt at stå frem. Det skyldes, at der var en særlig status omkring Spacey, der også dengang var berømt og set op til.

Medarbejderne beskriver Spacey som uansvarlig i sit arbejde, og teatret undersøger lige nu de mange anklager om seksuelle overgreb fra 20 medarbejdere.

I en officiel pressemeddelelse skriver teatret:

»På trods af at vi havde de nødvendige midler, følte ofrene sig ikke i stand til at rejse anklager mod Kevin Spacey. Det er selvfølgelig uacceptabelt, og The Old Vic undskylder på det kraftigste for ikke at have skabt et miljø og en kultur, hvor medarbejdere har følt, det var muligt at tale frit«.

Samtidig undskylder formanden for The Old Vics bestyrelse, Nick Glarry, over for »alle de personer, som ikke har følt, de kunne tale frit tidligere,« og siger:

»Upassende opførsel fra enhver medarbejder i The Old Vic er fuldstændig uacceptabelt. Vi vil fremme et sikkert miljø uden fordomme, chikane og mobning af enhver art«.

Anklagerne mod Spacey er i alle tilfælde, bortset fra to, sket før 2009.

The Old Vic er begyndt at se nærmere på anklagerne mod Spacey, efter at skuespilleren Roberto Cavazos beskyldte Spacey for upassende opførsel i sin tid som teaterchef. Den anklage blev efterfølgende istemt af flere andre skuespillere og tidligere ansatte ved The Old Vic.

Samtidig blev teatret beskyldt for at have kendt til det, men at de vendte det blinde øje til anklagerne, der var bredt kendte i miljøet.