17. låge: De store numsers indtog i poppen

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Nicki Minaj var blandt de kvindelige popstjerner, der ikke var bange for at vise røv i det forgangne år. Her er det i musikvideoen til »Anaconda«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er det én ting, der har kendetegnet popkulturen i år, så er det numser. Og gerne så store som muligt. Ja, de har praktisk talt været allestedsnærværende. Fra modebiblen Vogue, der kårede 2014 til Year Of The Big Booty til Instagram, hvor de svulmende bagdele på kvinder som Kim kardashian og Jenn Selter har tiltrukket millioner af følgere.

Tendensen viste sig naturligvis også i popmusikken, hvor nogle af verdens største kvindelige stjerner for alvor satte ballerne i frigear i jagten på clicks, views og likes på Youtube og de sociale medier. Og det viste sig da også at give pote. F.eks. slog Nicki Minaj rekorden for flest Youtube-visninger på 24 timer med sin skrupskøre musikvideo til »Anaconda«. Lige knap 20 millioner gange blev den set.

Og den originale røvryster Jennifer Lopez sprang selvfølgelig også på bølgen i selskab med det ligeledes veludrustede stjerneskud Iggy Azalea.

At man ikke behøvede at vise det hele for at være med på numse-dillen beviste Taylor Swift i videoen til »Shake It Off«. Her var tilgangen mere afvæbnende og humoristisk, når den slanke, hvide frk. Swift forgæves prøvede at hamle op med en gruppe twerk-danserinder med langt mere fyldige baller.

Og endelig var der den buttede Meghan Trainor, der scorede et af årets største hits med sin debutsingle »All About That Bass«. En sang der selvfølgelig handlede om at være stolt af at have nogle ekstra kilo på sidebenen og fyldig bagdel.

De mange numser i popkulturen blev taget til indtægt for et væld af synspunkter og strømninger i tiden. Nogle mente, at det var et udtryk for en ny tids feminisme, andre bifaldt det som en bevægelse mod et mere rummeligt kvindeligt kropsideal, mens andre så det som rendyrket oppertunisme. Sandheden ligger nok et eller andet sted imellem. Men underholdende har det da været været.