15. Låge: U2s mystiske genkomst

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

U2 frontman Bono sings during the Bambi 2014 media awards ceremony in Berlin November 13, 2014. The annual Bambi awards honours celebrities from the world of entertainment, literature, sports and politics. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT) Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRIZIO BENSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da U2 tilbage i 2009 udgav deres tolvte studiealbum »No Line In The Horizon« var det til fine anmeldelser og en debut som nummer et på hitlisterne i mere end 30 lande verden over. Men det samlede salg var alligevel så lavt, at det irske bands forsanger Bono efterfølgende såede tvivl om, hvorvidt U2 fortsat havde en fremtid som et af verdens største rockbands.

Måske skulle han have lyttet til sin mavefornnemmelse for »No Line In The Horizon« var et fint eftermæle for et orkester, der i den grad havde domineret 80erne og 90erne, men sikkert havde mistet sit fokus og sin gennemslagskraft op gennem nullerne.

Men U2 kunne ikke holde musikken tibage og i år udkom så »Songs of Innocence«. De 5 1/2 år havde ikke gjort det bedre. Musikken virkede håbløst udateret og tiden var ikke længere til stadionrock af dette format. Men bandet gjorde heller ikke noget videre godt for deres image. I et forsøg på at følge med den nye tid, valgte de at give deres album bort på iTunes. Oven i købet valgte de automatisk at lægge albummet ind i folks iTunes musikbiblioteker i forbindelse med Apples lancering af deres nye iPhone 6.

Måske genialt hvis det havde været Pharrells »Happy«, men fik hele kloden til kollektivt at gå i selvsving, men i dette tilfælde var timingen ikke alt for heldig. For sagen var, at det bestemt ikke var alle iPhone-brugere, der var vilde med U2 og ikke alle U2-fans, der havde en iPhone.

Lyt til »Songs of Innocence«