14. Låge: Danske festivaler i åben krig

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

#Roskildefestival2014 Søndag nat og mandag morgen, efter roskilde festival. På camping arealet, lader publikum, deres telte, pavilloner og andre ejendele blive. Andre har lagt sig til at sove. Fotografieret d. 7 Juli 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En musikfestival kan være en lukrativ forretning samtidig med, at det kan være med til at brande en by eller et område betragteligt. Spørg bare i Roskilde, hvor byens mange lokale foreninger og forretningsdrivende i årevis har nydt godt af Roskilde Festivalens succes. Den fondsejede festival har samtidig sendt millioner af kroner videre til velgørende formål.

Sådan en ting kunne man også godt tænke sig i Odense og kommunen valgte at smide 30 millioner efter en ny festival, der over en årrække skulle få Fyn tilbage på det musikalske danmarkskort, som de havde været fjernet fra siden Midtfyns Festivalens endeligt. Løsningen blev Tinderbox - en ny festival skabt i alliance med bookingbureauet Beatbox og tyske FKP Scorpio, der i forvejen står bag en lang række europæiske festivaler inklusiv den succesfulde Northside festival i Aarhus. Den nye festival skulle afholdes i Tusindårsskoven nær Odense i weekenden 26.-28. juni blot en uge før Roskilde Festival.

Og så brød balladen ellers løs. Fire af de største konkurrerende musikfestivaler i Danmark følte sig så meget trådt over tæerne, at de kollektivt valgte, at boykotte et samarbejde med Beatbox, der eller sidder med en række interessante nationale og internationale kunstnere. Det seneste er så, at Beatbox har opdelt sin virksomhed, at arrangørerne af Tinderbox er trådt ud af Beatbox for at adskille forretningerne.

Imens fortsætter krigen - nu bare på bookingerne.

Roskilde Festival har lanceret Pharrell og Muse som et par af deres trækplastre.

Se alle Roskildes navne her:

Smukfest i Skanderborg har afsløret Lenny Kravitz, mens Tinderbox indtil videre har offentliggjort Robbie Williams.

Se alle Tinderbox' navne her:

2015 vil vise, hvem der har bedst fat i festivalgængerne.