11 koncerter, du kan glæde dig til

Mange større koncerter bliver udsolgt lynhurtigt. Men fortvivl ikke, der sker mange spændende ting på de mindre spillesteder de kommende måneder.

Det legendariske norske black metal-orkester Mayhem gæster Amager Bio i slutningen af marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: PR Ester Segarra

Off Bloom - Loppen, 1. 2.

Møs arvtagere? Den elektroniske danske poptrio Off Bloom har vind i sejlene. Trekløveret, hvis lyd slægter navne som Mø, Liss og Kill J på, består af sangerinden Mette og producerne Mads og Alex. I efteråret udgav de ep’en »Love To Hate It«, der har fået pæn opmærksomhed fra vægtige internationale medier. Til februar gæster de Loppen. Oplev dem, før de stikker af til udlandet!

Genesis P-Orridge & Aaron Dilloway - Jazzhouse , 9. 2.

Der er garanti for en outreret og unik koncertoplevelse, når den tidligere frontfigur fra de legendariske engelske industrial-pionerer Throbbing Gristle, den 66-årige transkønnede provocateur Genesis P-Orridge, gæster Jazzhouse sammen med den amerikanske eksperimentalmusiker Aaron Dilloway fra industrial-noise-bandet Wolf Eyes.

Teenage Fanclub - Lille Vega, 10. 2.

Kurt Cobain forelskede sig hovedkulds i det alternative skotske rockband Teenage Fanclubs gnistrende og medrivende guitarmelodier, der sender tankerne mod bands som The Byrds og Big Star. Glasgow-gruppen har netop udsendt deres glimrende nye album, »Here«, så der er god grund til at slå vejen forbi Vega og skråle med på nye såvel som ældre sange.

Mark Eitzel - Radar, 23. 2.

Sangeren og sangskriveren Mark Eitzel er kendt som den udtryksfulde stemme fra det San Francisco-baserede band American Music Club. I 1980erne og 1990erne var de med til at definere sadcore-genren, da de udgav en række af tidens mest poetiske og tusmørkesmukke album. Når Eitzel gæster århusianske Radar med sit seneste soloalbum, »Hey Mr. Ferryman«, i rygsækken er der derfor ståpelsgaranti.

Sarabi -  Global, 25. 2.

Traditionelle kenyanske rytmer mikset med funky bengamusik, livlig afrobeat og fræk reggae. Den østafrikanske oktet Sarabi er et hæsblæsende bekendtskab, hvis stærkt samfundsorienterede musik er både kropslig og rørende. På Roskilde Festival i 2015 blæste de Pavillon-scenen omkuld. I slutningen af februar et det Nørrebro-spillestedet Global, der står for tur.

Hamilton Leithauser - Lille Vega, 1. 3.

Hamilton Leithausers hæse croonervokal kender du givetvis fra det amerikanske rockband The Walkmen. Gruppen er pt. på standby, men sangeren har søsat en solokarriere, der har resulteret i to album, senest sidste års stærke »I Had A Dream That You Were Mine«, som blev til i samarbejde med Rostam Batmanglij (ex-Vampire Weekend). Det er lagt i ovnen til en cool aften på Vega, når Leithauser slår vejen forbi til marts.

Księżyc - Global, 4. 3.

Den mystiske polske kultgruppe Księżyc (»måne«) udsprang oprindelig af Warzawas avantgardeteatermiljø. Kvintetten med de to vokalister Agata Harz og Katarzyna Smoluk i front blander på unik vis okkult folk, performance, ambient og psychedelia. Polakkerne gæster Global i forbindelse med Vinterjazz. Det er deres første Danmarksbesøg og klart en do not miss-oplevelse.

Oval - Spillestedet Stengade, 11. 3.

Oval er det kunstneriske alias for berlineren Markus Popp. Med sine skelsættende electronica-udgivelser hører tyskeren til blandt den eksperimenterende glitch-musiks og den atmosfæriske IDMs mest respekterede pionerer, mens hans nyere materiale har en mere kluborienteret lyd. Forvent dansable beats og smukt dvælende soundscapes.

Swans - Voxhall, 12. 3.

En Swans-koncert er som at blive udsat for et sonisk overgreb. Det er en meget fysisk oplevelse. No wave-veteranerne fra New Yorks undergrund med Michael Gira i front er notoriske for deres maratonshows med et infernalsk lydniveau. Det er ofte grimt og brutalt. Men samtidig er der en hypnotisk og meditativ skønhed i den kulsorte svanes intense buldren. Husk ørepropperne!

Daniel Lanois - Jazzhouse, 25. 3.

Daniel Lanois’ CV taler for sig selv. Bob Dylan, U2, Emmylou Harris og Neil Young er blot nogle af de sværvægtere, som canadieren har produceret for. Men Lanois er også selv en visionær musiker, og når han gæster Jazzhouses intime rammer, er det til en eksklusiv instrumental-solokoncert, hvor han med pedal steel-guitaren vil fremmane klangbilleder i grænselandet mellem americana og ambient.

Mayhem - Amager Bio, 26. 3.

Mayhem er et af rockhistoriens mest kontroversielle og brutale bands. De norske legender er kendte for deres makabre fortid med dødsfald og mord og, ikke mindst, for at være et af den indflydelsesrige norske black metal-scenes mest stildannende navne. Med sig tager de det mystiske og genredefinerende hovedværk »De Mysteriis Dom Sathanas« (1994), som de for første gang fremfører i dets helhed. Ikke for sarte sjæle!