10. låge: Roskilde blev omdannet til blævrende twerk-fest

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Major Lazer på Orange scene på Roskildefestivalen Major Lazer spiller lørdag nat på Orange Scene under Roskilde Festival 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Denne sommer gjaldede luftalarmerne over Dyrskuepladsen i Roskilde. Klokken havde for længst passeret midnat. Pladsen var på vej i undtagelsestilstand. Men det var ikke på grund af en nært forestående krig. Det var derimod festmaskinen Major Lazer, der meldte sin ankomst.

Og med mindre man var allergisk overfor sjov og ballade – hvem er det på Roskilde Festival? – var der ingen grund til at søge dækning. For mage til åndssvagt underholdende show skal man da lede længe efter.

Anført af den amerikanske dj, producer og musikalske globetrotter Diplo tog Major Lazer alle midler i brug for at skabe den mest løsslupne og gakkede stemning foran Orange Scene i mands minde.

Til et eklektisk mix af jamaicansk dancehall, hiphop, reggae, dubstep og drum n’ bass dansede de 50.000 feststemte festivalgængere røven ud af bukserne. I bogstavelig forstand. For oppe på scenen havde Diplo udover hans egne letpåklædte dansere også inviteret danske Twerk Queen Louise, hvis blævrende baller nærmest overtog koncerten i 20 minutter med en lige dele komisk og obskøn parringsdans.

Og nå ja, så var der Diplo, der væltede udover publikum inde i en gigantisk badebold, flyvende dollarsedler og ikke mindst en ungersvend fra publikum, der iklædt en banandragt blev lagt på scenegulvet og dansevoldtaget af de to kvindelige dansere, der gjorde deres bedste for at twerke hans ansigt helt ned under scenegulvet.

Vanvid hele vejen rundt. En af årets mest mindeværdige Roskilde-fester.