Kuga krydser konventionerne

Ford vil have en plads ved firehjulstrækkernes højbord.

Fords Kuga er efter planen klar til salg i løbet af foråret 2008.<br>Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mens Honda CR-V, Toyota RAV4 og Land Rover Freelander længe har siddet for bordenden og mæsket sig i svulmende salgstal, har Ford bare kigget på.

Sidste år viste fabrikken dog off-road-konceptet Iosis X og lovede, at produktionsudgaven ville være klar på rekordhurtige to år. På septembers bilshow i Frankfurt indfrier Ford løftet med Kuga, der kommer til salg næste år.

Herhjemme har nye afgifter i mellemtiden sendt firehjulstrækkerne i skammekrogen, og i resten af verden truer stadig skrappere krav til brændstoføkonomi og stigende oliepriser med at gøre det samme.

Ford har lugtet lunten og undlader at bruge den stadigt mere ildesete offroader-betegnelse. I stedet kalder de Kuga for en »crossover«, der skal blande Fords anerkendte kørekvaliteter »on-road« med solide »off-road« egenskaber.

Atletisk og karismatisk

»Vi tror på, at der er plads til en mere atletisk og karismatisk bilmodel som distancerer sig fra normen, på samme måde som S-Max åbnede for en ny indgangsvinkel på mpv-markedet,« forklarer Fords chefdesigner Stefan Lamm.

Kuga går i produktion i Tyskland kort efter nytår og er klar til salg i løbet af foråret.