Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Vi har teknologi til at fjerne CO2, men politikerne skal i gang

Klimaet er i færd med at ændre verden, hvor vi over de seneste fem til seks årtier har observeret varmere, vådere og mere ekstreme forhold. Kan denne udvikling minimeres ved at omstille vores elproduktion til vedvarende energi, eller er det ikke nok? Vi skal derudover have fokus på teknologier, der fjerner udslip af CO2 til atmosfæren – hvor knap 95 procent af teknologierne eksisterer i dag – for at opnå Paris-aftalens temperaturmål. Vi står over for en maraton-udfordring, men også med et potentielt guldæg i form af forskning og udvikling i CO2-udtræk og -lagring.

»Det er et faktum, at den globale opvarmning er menneskeskabt med 99,99 procents sikkerhed, ifølge (...) Nature Climate Change. Ingen andre fysiske processer end den stigende koncentration af CO2 i atmosfæren kan forklare de temperaturforandringer, vi har set over de seneste fem til seks årtier,« skriver Sebastian H. Mernild og Philip Fosbøl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wakgari Alemu