Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Uddannelsesvalg 2020: Tal til hjertet

Igen i år viste søgetallene til de videregående uddannelser, at nogle studier er meget populære – og derfor har mange flere ansøgere end studiepladser. Det resulterer i, at mange unge afvises på den uddannelse, som de ønsker sig allermest. Hvis vi skal have flere succesoplevelser i forbindelse med studievalget, skal vi vise, hvor mange andre spændende uddannelser, der er på uddannelsespaletten. I det arbejde må vi søge viden og tage ved lære af de gode erfaringer inden for STEM-området.

»Hvis vi skal undgå, at de unge afvises på deres første og måske anden prioritet, så skal vi arbejde på at få dem til at søge bredere og se mulighederne i de mange ledige studiepladser. Der er masser af plads og muligheder på andre spændende uddannelser, der også giver gode rammer for et blomstrende studieliv og et efterfølgende interessant arbejdsliv,« skriver Stina Vrang Elias. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix