Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Regeringens klimastrategi har været at skubbe klimaregningen foran sig med en hockeystav

»Når regeringen sætter deres lid til fremtidige teknologier, gambler de med min og klodens fremtid. IPCC har slået fast, at vi har brug for markante reduktioner her og nu. Med sin hockeystavsmodel svigter regeringen deres egne valgløfter og lukker ørene for de advarselsklokker, der har bimlet alt for længe,« skriver Selma de Montgomery som led i Berlingskes kronikserie, der gør regnskab over den forgangne regeringsperiode.

»Klimaloven blev vedtaget den sjette december 2019. Vi børn og unge, der havde demonstreret for ambitiøs klimahandling, var lykkelige. Med 70 procent reduktionsmålet blev Danmark sat på det grønne verdenskort og visionen om klimaforgangslandet var født. Men mens regeringen havde travlt med at udsætte den påkrævede klimahandling sivede ungdommens optimisme langsomt ud gennem klimalovens utætheder,« skriver Selma de Montgomery. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix