Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Økonomer efterlyser politisk diskussion: Vejen til en lavere inflation er at lade kronens værdi stige

»Vi befinder os i en situation med store problemer i form af voldsom inflation, et stort og kronisk overskud på betalingsbalancen, akut mangel på arbejdskraft og dårlige vilkår for pensionsopsparing som følge af en vedvarende negativ realrente. Vi har ikke set noget svar på disse problemer fra politikernes side,« skriver kronikørerne.

»Historisk virker det som skæbnens ironi, at dagens politikere, ligesom AnkerJørgensens (S) regeringer, ikke synes at have overvejet, om den førtevalutakurspolitik er hensigtsmæssig. Poul Schlüters (K) brud med den hidtil førte valutakurspolitik med hyppige devalueringer var en uomtvistelig succes,« skriver økonomerne Anders Grosen, fhv. professor i finansiering, Aarhus UniversitetJørn Astrup Hansen, fhv. bankdirektør og Johannes Raaballe, lektor emeritus, Aarhus Universitet. På billedet ses Danmarks Nationalbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt