Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Muligheden for at diskutere frit er det, der gør os til individer i stedet for kopier

Den norske journalist, kommentator og ytringsfrihedsforkæmper Frank Rossavik er netop udkommet med bogen »Best å holde kjeft? En liten bok om ytringsfrihetens krise«. Vi bringer her et let bearbejdet uddrag af bogen, hvor Rossavik fortæller om, hvorfor han gjorde kampen for ytringsfrihed til sin sag.

»Hvorfor blev ytringsfriheden min sag? (...) Hvordan kunne jeg fra 2006 og fremover være så optaget af at forsvare den skæggede dansker Kurt Westergaard og hans ikke særligt gode Muhammed-tegning fremfor at forsvare muslimer, som lever i mindretal i Europa og bliver såret af at se deres profet fremstillet på den måde?« spørger den norske journalist Frank Rossavik. Her afbrænder pakistanske muslimer i januar 2010 det norske flag, efter at Aftenposten genoptrykte seks af Jyllands-Postens 12 Muhammedtegninger i forbindelse med en artikel om tegneren Kurt Westergaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arif Ali/Ritzau Scanpix