Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

LGBT+ Danmark: Vores værdier er ikke udskamning og had, men tryghed og fællesskab

LGBT+ Danmarks kamp for lige rettigheder blev i Berlingskes leder i mandags beskrevet som en kamp, »hvor folk med andre holdninger bliver udskammet og lagt for had«. Men udskamning og had bliver aldrig en del af vores repertoire, da vores forening netop opstod som et fristed fra samfundets udskamning af lgbt+-personer. At debatten om lgbt+-personers lige rettigheder er hård, kan vi imidlertid godt genkende, men årsagen er mediernes ensidige fokus på splittelse og forargelse.

»Men vi er nødt til at sige fra, når vi bliver skudt i skoene at være både aggressive, udskammende og hadefulde. For hvis Berlingske havde gjort sit journalistiske arbejde, ville de vide, at langt de fleste af LGBT+ Danmarks ressourcer går til at skabe sociale tilbud, fællesskaber og netværk for en uforholdsmæssigt udsat målgruppe,« skriver Susanne Branner Jespersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix