Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Hvorfor tjener sygeplejerskerne som de gør? Vi har kigget på tallene

Vi vil ikke gøre os til dommere over, om sygeplejerskerne får for høj eller for lav løn som gruppe. Det er en ret håbløs opgave, fordi lønnen nu engang er resultatet af forhandlinger og politik, og ikke afspejler udbud og efterspørgsel i et ureguleret marked. Men vi er enige med sygeplejerskernes forhandlere i, at det kan give mening at sammenligne forskellige lønmodtagergrupper. Så det har vi gjort.

»Sygeplejerskernes påstande om deres angiveligt lave løn er blevet mødt med kritik fra så forskellige sider som de regionale arbejdsgivere, Cepos og for eksempel arbejdsmarkedsforskeren Flemming Ibsen (...) Vi vil ikke her gøre os til dommere over, om sygeplejerskerne får for høj eller for lav løn som gruppe betragtet. Det er en ret håbløs opgave, fordi lønnen nu engang er resultatet af forhandlinger og politik,« skriver Nicolai Foss og Toke Reichstein. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt