Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Er tvangsanbringelser som i tv-serien »Ulven kommer« hjælp eller systemovergreb?

»Ulven kommer« er en dramaserie, der rejser flere spørgsmål, end den besvarer. Timingen er perfekt i forhold til regeringens udmeldinger om den kommende Barnets lov, der skal muliggøre flere og tidligere tvangsanbringelser og tvangsadoptioner. Udspillet bygger på stærke antagelser om, at alle forældre potentielt set kan være farlige for deres børn, og at staten så skal beskytte børnene ved at adskille børn og forældre. Antagelserne retfærdiggør udstrakt brug af tvang, kontrol, trusler og straf. Som fagfolk ved vi, at disse redskaber ikke vil føre til et bedre liv for børn og familier. Der er andre måder at skabe sikkerhed og trivsel for børn end tvangsanbringelse.

»Systemets fornemmeste opgave er at finde skurkene, jo før jo bedre. Da det imidlertid er svært at finde dem, skal borgere og professionelle underrette ved den mindste mistanke,« skriver kronikkens forfattere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michella Bredah/DR