Kraftfuld koreaner

Hyundai vil tages alvorligt. Ikke bare af dem der vælger bil med pengepungen, men nu også af dem, der vælger efter mere svævende kriterier som køreglæde og design.

Farlig skønhed. Designet overbeviser på Hyundai Genesis Coupé. Sydkoreanerne kalder selv konceptbilen for den mest emotionelle Hyundai nogensinde. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Midlet er en ny sportsvogn med baghjulstræk og 360 hestekræfter. Genesis Coupé hedder bilen, der blev afsløret på Los Angeles Autoshow. Foreløbig er der tale om et designstudie, men sydkoreanerne antyder, at der kun vil blive foretaget ubetydelige ændringer, før Genesis sættes i produktion i foråret 2009.

Om kostbare detaljer som kølerhjelm og tag i kulfiber overlever, er tvivlsomt. Men de kraftfulde linier, som designchef Eric Stoddard betegner som »skønhed og udyr«, der går hånd i hånd, gør formentlig. Målet har være at skabe en bil, der umiddelbart er smuk, men ved nærmere eftersyn også virker lidt skræmmende.

Ifølge Hyundai skal Genesis sælges som en ægte entusiastbil, der ikke desto mindre skal være væsentligt billigere end konkurrenter som Nissan 300Z, Porsche Cayman og BMW Z4 Coupé. Hvorvidt der kommer en firecylindret udgave, der prismæssigt kan løfte arven efter den nuværende, forhjulstrukne Coupé, afslører Hyundai ikke.