Kræver politisk løsning på tinglysningsfarce

»Der er brug for en løsning her og nu,« lyder det fra flere sider.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Giv tinglysningsfadæsen en politisk løsning og drop langstrakt juridisk tovtrækkeri. Sådan lyder det samstemmigt fra Dansk Byggeri, Danske Boligadvokater, Danske Advokater samt Landbrug og Fødevarer, skriver Børsen.

»Der er brug for en løsning her og nu. Den digitale tinglysning har allerede taget alt for lang tid. Skal det yderligere forsinkes af retssager, så går der for lang tid, før folk opnår den erstatning, som kun er ret og rimeligt. Derfor har vi brug for en politisk løsning,« lyder det fra Lars Eghøj, skattepolitisk konsulent i Landbrug og Fødevarer.

I Dansk Byggeri foreslår Torben Liborius Erhvervspolitisk chef, at yde de tinglysningsramte en kompensation ved at tilbagebetale tinglysningsafgiften.

»Der er ingen grund til at komme ud i et principielt slagsmål i retssalene. Jeg vil derfor opfordre politikerne til at anerkende, at den har været gal fra starten og få lavet en løsning, så de berørte får kompensation i stedet for at tørre problemerne af på retssystemet,« siger Torben Liborius.

Hos Danske Boligadvokater vurderer formand, Jan Schøtt-Petersen, at der snildt kan gå fire år, før eventuelle erstatninger havner i lommerne hos de tinglysningsramte, hvis Folketinget og Justitsminister Lars Barfoed (K) fastholder, at retssystemet er bedst til at afgøre erstatningstvisten. Danske Advokater bakker op.