Tv-program med prins Nikolai får premiere flere måneder tidligere end planlagt

Kongehuset har været i krise, efter at dronning Margrethe for to måneder siden besluttede, at prins Joachims børn inden længe mister prinse- og prinsessetitlerne. Om få uger kan man se prins Nikolai i et tv-program, der først skulle have været sendt til foråret.

 
Dronning Margrethe svarede på spørgsmål kort efter sin meddelelse om prinsernes og prinsessernes snarligt ændrede titler. Hun var tilsyneladende ikke klar over den effekt, som udmeldingen havde på børnene. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom det er et scoop at få en prins som medvirkende i et tv-program, havde TV 2 næppe forventet helt så megen omtale op til udsendelsen af det kommende program.

Prins Nikolai,  Dronningens ældste barnebarn, skal optræde i et afsnit af »Min egen kurs« på TV 2. Det skriver B.T.

Den megen omtale af prins Nikolai sker fordi han og hans tre søskende til nytår mister deres titler som prinser og prinsesse.

Og det er netop på grund af dette, at afsnittet af »Min egen kurs«, hvor prins Nikolai altså medvirker, er blevet fremrykket til 19. december.

Det bekræfter TV 2 via redaktør Stine Lundbak Ravn over for Ekstra Bladet.

»Programmet, hvor prins Nikolai medvirker, er optaget inden kongehusets udmelding om ændringer i prins Joachims børns titler. Den samlede serie er planlagt til at blive sendt i løbet af foråret, men da situationen har ændret sig siden vores optagelser, har vi valgt at sende programmet nu, så det fremstår så aktuelt som muligt,« skriver Stine Lundbak Ravn i en e-mail til Ekstra Bladet.

Udsendelsen er optaget i maj 2022, altså flere måneder inden meddelelsen fra Kongehuset. I programmet sejler prinsen med Emil Midé Erichsen på skibet Havana. Programmet kan ses på TV 2 Fri 19. december klokken 22:30 eller streames på TV 2 Play fra samme dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bermuda Production/ TV 2.

Fra 1. januar skal prins Nikolai og prins Felix, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, og prinsesse Athena og prins Henrik, som prins Joachim har med prinsesse Marie, alene tituleres som excellencer samt henholdsvis greve og grevinde af Monpezat.

Efter meddelelsen udtalte prins Joachim sig i et opsigtsvækkende interview til Ekstra Bladet, som blev optaget på et fortov i Paris.

Her så man den tydeligt berørte prins kommentere ændringen, som han sagde, gjorde hans børn kede af det.

»Det er aldrig sjovt at se sine børn på den måde blive gjort fortræd,« sagde han med dirrende stemme til mediet.

Prins Nikolai udtalte sig senere samme dag, ligeledes til Ekstra Bladet. Der sagde prins Nikolai, at han var meget uforstående over for, hvorfor ændringen skulle ske på den måde, som den skete.

»Hele min familie og jeg er selvfølgelig meget kede af det. Vi er, som mine forældre også har udtalt, i chok over denne her beslutning og over, hvor hurtigt det i virkeligheden er gået,« sagde prins Nikolai.

I »Min egen kurs« taler prins Nikolai med Emil Midé Erichsen om, hvordan det har været at skulle finde sin egen vej i en tilværelse, som i høj grad var defineret på forhånd. skriver B.T.