Prins Joachim: Forholdet til Kronprinsparret er kompliceret

Prins Joachim og prinsesse Marie har ikke talt med Dronningen, siden meldingen kom, at deres børn mister titler. Men det har også skabt splid i relationen til Kronprinsparret, lyder det i et større interview med B.T.

Prins Joachim og prinsesse Marie har ikke haft kontakt med Kronprinsparret og Dronningen efter onsdagens udmelding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er de seneste dage ikke blevet udvekslet mange ord mellem Dronningen og prins Joachim.

Faktisk slet ingen.

Siden dronning Margrethe onsdag denne uge meddelte, at prins Joachims fire børn ved årets udgang fratages deres titler som prinser og prinsesse, har prins Joachim og prinsesse Marie ikke haft kontakt med Dronningen.

Det fortæller de i et større interview med B.T., der har mødt prinseparret i Paris, hvor de bor.

På spørgsmålet, hvorvidt Dronningen har forsøgt at kontakte dem, er svaret kort:

»Desværre ikke,« siger prins Joachim:

»Det er også familie. Eller hvad vi nu vil kalde det.«

Kompliceret forhold til Kronprinsparret

Men det er ikke kun forholdet til Dronningen, der lige nu lider et knæk. Prins Joachim og prinsesse Marie fortæller yderligere, at de heller ikke har været i kontakt med Kronprinsparret, og at forholdet i skrivende stund er kompliceret.

»Det er kompliceret, nemlig. Det er det,« siger prinsesse Marie.

Onsdag stod det klart, at prins Joachims fire børn fra januar ikke længere skal benævnes prinser og prinsesse. I stedet beholder de deres titler som greve og komtesse af Monpezat.

Det gælder for prins Nikolai på 23 år og Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt Henrik på 13 år og Athena på 10 år, som prins Joachim har med prinsesse Marie.

Fredag valgte kronprinsesse Mary at bryde tavsheden og kommentere beslutningen ved et arrangement i Øksnehallen i København. Her lagde hun ikke skjul på, at der var en svært beslutning at træffe.

»Forandring kan være umådelig svær og kan gøre ondt. Det har de fleste prøvet. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige,« lød det blandt andet fra kronprinsesse Mary.

Ingen plan om at forlade Kongehuset

Grevinde Alexandra og prins Nikolai har heller ikke holdt igen med at kommentere Dronningens udmelding i offentligheden. Torsdag sagde 23-årige prins Nikolai, at han ikke forstår sin farmors beslutning.

»Hele min familie og jeg er selvfølgelig meget kede af det. Vi er, som mine forældre også har udtalt, i chok over denne her beslutning og over, hvor hurtigt det i virkeligheden er gået,« lød det fra prinsen.

Kongehuset har tidligere begrundet beslutningen med, at dronning Margrethe ønsker, at børnene skal have mulighed for at forme deres egen tilværelse i højere grad.

Men beslutningen har i stedet ført til stor splid i det danske kongehus.

De mange stridigheder betyder dog ikke, at prins Joachim og prinsesse Marie har planer om at forlade Kongehuset.

»Vi har aldrig været i tvivl om det. Jeg håber ikke, at nogen er i tvivl om det,« siger prinsesse Marie til B.T.

Samtidig slår de begge fast, at de nu er færdige med at tale om konflikten.