The Minds Of 99 tog os ud af Roskilde-kroppen

De succesfulde danskere lukkede Arena med en smuk og medrivende musikalsk fugleflugt, der sendte publikum op under teltdugen

The Minds of 99 på Arena scenen på Roskilde Festival lørdag den 2. juli 2016.. (Foto: Emil Hougaard/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

The Minds Of 99 har vel mere eller mindre opnået alt det fede man kan opnå som et succesfuldt dansksproget rockorkester. Og så endda på kun et par år. De har fået en regn af anmelderroser og priser kastet efter deres to album samt ikke mindst for deres højintense liveshows. I fjor åbnede de den intimiderende Orange scene overlegent foran et kæmpepublikum. Ingen rysten på hænderne.

I år sluttedes cirklen så, da Minds lørdag nat lukkede Arena-scenen foran den allersidste og mest umættelige flok af Roskilde-publikummet. De, der lige skulle en allersidste tur ud af deres kroppe. Og det kom vi. Ud af vores dødtrætte og sansebombarderede hylstre. Op under teltdugen. I smuk og euforisk fugleflugt på vingerne af musikken. Og følelserne, ikke mindst.

I forsanger Niels Brandt har gruppen en vanvittigt karismatisk og intens indpisker af en frontfigur. Jeg elsker måden hvorpå han står hooliganagtigt forrest på scenen og gejler publikum op. Her har han stensikkert lært et trick eller to af Oasis’ Liam Gallagher. Synderligt sofistikeret er det måske ikke. Men megaeffektivt. Det virker bare.

Folk lystrer på hans mindste kommando. Danser til hans beat. Bærer ham rundt på deres hav af hænder, når han crowdsurfer omkring under teltdugen i aftenens sidste nummer »Fuglebur«, hvori bandet vellykket flettede stykker af Underworlds vidunderligt trippede 90er-klassiker »Born Slippy« ind.

Vennerne kiggede forbi
De iscenesatte den pulserende lydkulisse meget tæt på upåklageligt og kan virkelig bare deres shit. Og så kan de bringe festen.

The Minds of 99 på Arena scenen på Roskilde Festival lørdag den 2. juli 2016.. (Foto: Emil Hougaard/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard.

Den blev bestemt ikke ringere af, at et par af vennerne kiggede forbi. Både S!vas og Hans Phillip fra Ukendt Kunstner gæstede på henholdsvis den ulmende ballade »Someone Made You« og på en perfekt Roskilde-opsummerende version af »Ud Af Min Krop«.
Det er det, som det hele handler om. Ingen gyldne mellemveje. Slip jordforbindelsen. Lad dig rive med.

Det virkede som om Minds nåede et hidtidigt karrieremæssigt klimaks. Deres luk-og-sluk-show var nemlig det noget nær perfekte punktum på både den vilde musikalske rejse, som sekstetten har været på indtil nu samt på den overvældende rutsjebanetur, som Roskilde var igen-igen i år.

The Minds of 99 på Arena scenen på Roskilde Festival lørdag den 2. juli 2016.. (Foto: Emil Hougaard/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard.

Og så skete klimakset endda på selvsamme scene, hvor bandets tydeligt hørbare new wave-idoler New Order kun få timer forinden havde leveret en suveræn 80er-fest. Med den koncert i mente gav det Minds-koncerten et skær af et passing of the torch-øjeblik. Faklen blev videregivet. Tætsammenspillede Minds tog imod den og red med på englændernes momentum. Ikke mindst med en fantastisk udgave »Hjertet Følger Med«, som vel nok er det bedste New Order-nummer, som New Order ikke har lavet.

Vores hjerter var også med. Hele vejen.

Hvem: The Minds Of 99
Hvor: Roskilde Festival, Arena, lørdag.

Hør The Minds Of 99s album »Liber« her: