Suspekt leverede et festligt, moralsk frikvarter

Det storslemme hiphopslæng fra Albertslund leverede en uartig hiphopfest, som fik Vega til at smide klunset.

Koncert med Suspekt i Vega lørdag aften. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når pilen peger på Suspekt, går snakken tit på Albertslund-hiphoppernes endeløse fascination af depraveret sex og blodsprøjtende ultravold. Deres grovkornede tekstunivers er nemlig ikke for sarte sjæle.

Voldspornografisk indhold af den X-ratede slags, som kan få selv den bedste til at rødme. Horrorcore-rimene er sovset ind i blod, spyt og sperm til den helt store guldmedalje. Og det på trods af, at medlemmerne for længst har rundet de 30 år, har fået koner, børn, villa og vovse.

Det støder nogen på kønsmanchetterne, mens andre elsker det (m/k).

Går man til Suspekt-koncert, får man derfor nok mest ud af showet, hvis man ser det som et moralsk frikvarter, hvor man parkerer de gode manerer og politisk korrekte holdninger i garderoben sammen med overtøjet for en stund.

Men slængets evner for at sparke en hiphopfest i gang, kan man ikke fornægte. Lørdag aften leverede de en uimodståelig en af slagsen.

Rapperne Bai-D og Orgi-E, og deres velspillende liveband, anført at produceresset Rune Rask, fik Vegas udsolgte sal op på kogepunktet, så man ikke kunne andet end at overgive sig og skråle med på det tilbagevendende kampråb: »Su-Su -Suspekt«.

Stilen var lagt fra åbningsnummeret, den lummergroovy »Jazzmælk (Til Alle Mine Piger)«, hvor Orgi-E indtog scenen iført slåbrok.

»Det søndag, jeg i min badekåbe. Invitationen til lidt mad og vin er stadig åben« lokkede han lummert, inden makkeren Bai-D joinede ham iført solbriller og sorte læderhandsker.

Salen tog imod det frække tilbud uden forbehold, og stilen fortsatte uden slinger i den følgende række af numre, hvor især »S.U.S.P.E.K.T.«, »Ruller Tungt« og »Brænder Byen Ned« stod ud som toptunerede partystartere.

Som en sjov gimmick var der indrettet en bar med dertilhørende lædervestklædt bartender i højre side af scenen. Han var gavmild med sjusserne og sørgede for at ingen på hverken scenen, eller de forreste rækker tørstede.

Slibrige løjer

Bai-D inviterede en ung kvinde fra første parket en tur i minibaren. Her udsatte han hende for den bundliderlige 70er-funkede »Bollede Hende I går«. Kvinden lod sig dog ikke kue og spillede kælent med på de slibrige løjer.

Orgi-Es »Singlepik« faldt en kende til jorden med sin gumpetunge umpti-umpti-beat, men efterfølgende genvandt de momentum med fokuserede udgaver af de mørke rimsalver »Prima Nocte« og den hooligan-olme »Hvor Fuck Et Mit Jernrør?«.

Ligeledes var det strålende, da Jooks gæstede på den samfundskritiske »Danmark« og »Åndsvag«. I førstnævnte hev Orgi-E en otte til ti-årig knægt på scenen og placerede ham i minibaren. Her så det ud til, han havde the time of his life. Og han fik i hvert fald et par gloser med hjem, som nok skal give hans dansklærer røde ører på mandag.

Afslutningsvis rev slamberterne næsten taget af Vega med tretrinsraketten »Sut Den Op Fra Slap«, »Klaus Pagh« og »Kinky Fætter«. I sidstnævnte fik de sågar salen til at smide klunset og brøle i takt på det lidet dybsindige refræn: »Jeg har kneppet til denne her sang«.

Infantilt. Uden diskussion. Men denne aften også både effektivt og underholdende. Og de gode manerer var atter at finde i garderoben, da seancen var overstået.

Hvem: Suspekt.

Hvor: Vega, fredag.