Skønne The Rumour Said Fire

De danske darlings viste momentvist klassen i et udsolgt Store Vega.

The Rumour Said Fires »Comfort To The Dalai Lama« stod skarpt i Store Vega og mindede øret om, hvor fermt bandet er. Her ses de på årets Skanderborg Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Rosenauer

»Ved I, hvad der er bedre end at spise et stykke ristet brød med Nutella? Eller at stene helt vildt i sofaen til en plade? Det er det at stå her foran jer i København!«
 
Søren Lilholt smiler og ligner en, der mener det, og det samme gør resten af The Rumour Said Fire, som torsdag aften står på scenen i et Store Vega, der er fyldt til sidste plads med unge mennesker i skovmandsskjorter, sømandshuer, opsmøgede bukser og sneakers.
 
Og forud for det lykkelige setup går blot et minialbum og et fuldlængdeudspil, som på rekordtid har gjort kvartetten til noget nær folkeeje – og sikkert også gjort garvede bands giftiggrønne af misundelse.
 
For sikke arrangementer, sikke knejsende melodier, sikke vidunderlig en bittersødme, og det hele fremgår allerede af sættets første sang, »The Arrogant«, som Jesper Lidang åbner med stemmebånd og westernguitar, hvorefter de øvrige medlemmer falder ind med keys, trommer, elguitar og mundharmonika.
 
En smuk og selvfølgelig entre, som siden løber over i »Comfort To The Dalai Lama«, der med sin såvel prikkende som håndvarme rytmik vækker mindelser om Vampire Weekend, men samtidig er umiskendelig The Rumour Said Fire’sk med Lidangs følsomt knækkende vokal og Lilholts himmelske andenstemme.
 
Med og uden publikum

Sangen står skarpt og fyldigt i Store Vega, og minder øret om, hvor fermt bandet er, men også om hvor ærgerligt det er, at deres aktuelle album »The Arrogant« er produceret så ferskt. Helt i modsætning til sidste års sonore og sublime minialbum »The Life And Death Of A Male Body«, hvorfra sættets »Evil Son« og signatursangen »The Balcony« er hentet.
 
I disse øjeblikke er publikum med, og det samme er tilfældet under »Air Force« og »Sanctuary«, som er højdepunkter i en koncert, hvor der aldrig er tvivl om orkestrets evnerigdom, men hvor der alligevel lige mangler det sidste. Ikke mindst i forhold til publikum, som Lidang indimellem taber af syne midt i sin indadvendte og hyperfokuserede musiceren.
 
Men han og resten af The Rumour Said Fire har sangene og evnerne, og fremtiden tilhører dem. Ingen tvivl om det. Og mon ikke udlandet også snart hører rygtet om ilden, som brænder så smukt herhjemme.
 
- The Rumour Said Fire i Store Vega, torsdag.